Actueel en publicaties Events Nieuwsbericht
Uitnodiging seminar 1 december 2022

Energiemonitoring, het kloppend hart van jouw energietransitie

Evenementen
03 oktober 2022
Seminar Shutterstock 358977299

Wil jij leren hoe je als organisatie energiemonitoring inzet om inzicht te krijgen in de energieprestaties van gebouwen en installaties en hoe je met deze kennis de eigen energietransitie kunt sturen? Schrijf je dan in voor ons seminar.


Waar & wanneer 

    • Donderdag 1 december 2022 van 14:30 tot 18:00 uur.
      Locatie: Van der Valk Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH Zwolle 
      Gastspreker: Zorgorganisatie Noorderbreedte

Voor wie

Dit seminar is bedoeld voor eindgebruikers die nog niet of slechts beperkt gebruik maken van energiemonitoring. Je bent van harte uitgenodigd om ons seminar bij te wonen. Deelname is kosteloos.* (De voorwaarden van inschrijving staan onderaan deze pagina)

Schrijf je nu in!

Seminar Energiemonitoring, het kloppend hart van jouw energietransitie (1 dec. in Zwolle).

Aanmelden

Inhoud seminar

Het thema energie & duurzaamheid is actueler dan ooit. De energietransitie moet in een steeds hoger tempo gerealiseerd worden en wordt steeds uitdagender door buitengewone weersomstandigheden en extreme energieprijzen. Daarentegen zijn er steeds nieuwe technieken en innovaties beschikbaar om hier een antwoord op te bieden.

Door alle hedendaagse uitdagingen komt er op energiegebied ontzettend veel af op organisaties. De overheid komt steeds met nieuwe wet- en regelgeving en energiebesparing is een noodzaak.

Om als organisatie zelf richting te blijven geven aan de eigen energietransitie is een structureel energiebeleid belangrijk. In dit beleid is het gebruik van data een onmisbare schakel. Met energiemonitoring zorg jij niet alleen dat de data uit jouw gebouwen en installaties voor jou gaan werken, maar krijg je inzicht in alle aspecten rondom kosten, wet & regelgeving en MVO doelstellingen.

Ontdek de waarde van energiemonitoring voor de energietransitie van jouw organisatie.  

Wellicht werk je al beperkt of nog niet met energiemonitoring, juist dan is dit seminar interessant als inspiratie om de brede aspecten van de energietransitie centraal in beeld te krijgen. Denk hierbij ondermeer aan organisatiebrede rapportage m.b.t.:

-Intelligente Benchmarking

-WKO-monitoring (geautomatiseerd) 

-ZON-pv monitoring totaalopbrengst 

-Energy Dashboarding 

-ParisProof Indicator (WEii) 

-Signalering & Bewaking 

-Kostenbewaking

-Maatregelenbeheer conform EML lijst

-Publieke schermen MVO

-Installatie Perfomance

-Milieubarometer

-CO2 Roadmap/ rapportage

Praktijkvoorbeeld: Zorgorganisatie Noorderbreedte

Tijdens het seminar Energiemonitoring, het kloppend hart van jouw energietransitie, laten gastsprekers zien hoe energiedata en -monitoring wordt toegepast in de praktijk en wat de voordelen zijn voor deze organisatie.

  • Op de sessie 1 december in Zwolle zal Richard Hettema van zorgorganisatie Noorderbreedte als gastspreker zijn ervaring delen.

 

Programma  

14:30 uur Inloop 

15:00 uur Welkom & opening 

15:15 uur De energietransitie en nut van monitoring

15:45 uur Energiemonitoring praktijkvoorbeeld  

16:15 uur Innovaties en voorbeelden energiemonitoring

16:45 uur Interactie / vragen 

17:00 uur Borrel met demo’s  

18:00 uur Einde 

 

Blijf op de hoogte 

Na jouw aanmelding, word je, in aanloop naar het seminar, per mail op de hoogte gehouden van de laatste updates. 

*) Inschrijvingsvoorwaarden:

Deelname is gratis, echter zijn de zitplaatsen beperkt. Wij hebben daarom enkele regels opgesteld:  Annulering van een inschrijving voor het seminar van 1 december 2022 kan tot uiterlijk 25 november 2022. Na deze datum worden deelnamekosten t.w.v. 150 euro in rekening gebracht bij het niet verschijnen (tenzij door reden van overmacht).