• Energielabel EPA-U bedrijfspand is vaak verplicht

  • Minimaal energielabel C in 2023

  • Verlaag uw energiekosten

Energieprestatie verbeteren met energielabel EPA-U

Het energielabel EPA-U is wettelijk verplicht voor publieke gebouwen met een oppervlakte vanaf 500 m2 en voor utiliteitsgebouwen vanaf het moment dat de huur- of koopovereenkomst wordt gesloten. Energielabel A (donkergroen) is zuinig, energielabel G (rood) is onzuinig.

Vanaf 2023 alle kantoren energielabel C

Vanaf 2023 is er in Nederland geen enkel kantoor meer met een energielabel slechter dan label C. Kantoren met een slechter label (D t/m G) mogen dan niet meer gebruikt worden. Minister Blok kondigt een wettelijke verplichting aan voor eigenaren van kantoren: hun panden moeten minstens energielabel C hebben. Die eis geldt vanaf 2023. De eigenaren hebben dus nog de tijd hun kantoren zuiniger te maken. De verplichting voor (minstens) EPA U energielabel C geldt alleen voor kantoren. Voor kleine kantoren en monumentale panden geldt nog een uitzondering.

Wat betekent dit voor u?

Bent u eigenaar van één of meerdere utiliteitsgebouwen dan heeft u tot 2023 de tijd om de energieprestatie te bepalen en indien noodzakelijk deze te verbeteren volgens de richtlijnen van BRL 9500. Dit betekent dat u met behulp van een gecertificeerd EPA-U adviseur de stand van zaken bepaald en met behulp van maatwerkadvies de verbeterstappen in kaart brengt. Ons advies is om hier vroegtijdig mee te beginnen omdat verbeteringen tevens de energiekosten sterk verlagen.

Onze aanpak

Wij kunnen ons voorstellen dat u als eigenaar niet wilt afwachten en graag wilt weten waar u aan toe bent en welke investeringen rendabel of zelfs verplicht zijn. Vooral als u meerdere gebouwen heeft kunnen investeringen fors oplopen. Daarom werken wij bij voorkeur met duidelijk en praktisch stappenplan:

1. Inventarisatie gebouw(en)
2. Voorlopig energielabel
3. Maatwerkpakket
4. Definitief energielabel

In dit stappenplan gaan wij uit van een bestaand energielabel of stellen wij een geheel nieuw energielabel op. Een voorlopig energielabel doorloopt geen officiële afmelding en wordt pas definitief na het nemen van verbetermaatregelen. Dit voorkomt dubbele kosten en extra werk.

Wij helpen u verder

Sinds 2007 zijn onze adviseurs EPA-U gecertificeerd én experts op het gebied van energiebesparing. Deze combinatie maakt het mogelijk om voor u de meest geschikte en haalbare technieken toe te passen. Neem contact op met de expert om u verder te informeren over de mogelijkheden voor energielabel EPA-U voor uw gebouw(en).

Lees meer over het verplichte EPA-U energielabel C in 2023

Integraal energiemanagement

Realiseer effectief energiemanagement door een integrale aanpak

Bekijk onze visie op integraal energiemanagement

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.