In 2023 kantoren verplicht energielabel C of beter. Van Beek heeft gecerificeerde energieadviseurs.

Het EP-U Energielabel

Het hebben van een energielabel is wettelijk verplicht voor publieke overheidsgebouwen met een oppervlakte vanaf 250 m² én voor utiliteitsgebouwen op het moment dat een huur- of koopovereenkomst wordt gesloten. Van Beek heeft een team van gecertificeerde energieadviseurs die de energielabels na onderzoek mogen toekennen. Wij helpen u graag!

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat de energieprestatie van een gebouw zien. Op basis van een opname door een onafhankelijke en gediplomeerde adviseur (BRL9500-03) krijgt een gebouw een energielabel in de klasse A++++ t/m G. Een energielabel heeft een geldigheid van tien jaar, waarna deze opnieuw dient te worden opgenomen.

In het energielabelonderzoek geeft de adviseur ook aan welke besparingsmogelijkheden er (nog meer) mogelijk zijn in het gebouw. Deze maatregelen kan de organisatie vervolgens doorvoeren in het gebouw om haar energielabel verder te verbeteren.

Van Beek heeft gecertificeerde EP-U energieadviseurs voor kantoor naar energielabel C of beter in 2023

Vanaf 2023 energielabel C verplicht

Vanaf 1 januari 2023 moeten de kantoorgebouwen in Nederland voorzien zijn van energielabel C of beter. Kantoren met een label D t/m G mogen vanaf dat jaar niet meer gebruikt worden als kantoorgebouw. Deze wettelijke verplichting is eind 2018 aangekondigd, zodat gebouweigenaren voldoende tijd zouden hebben om actie te ondernemen om het energielabel van hun kantoorgebouwen te verbeteren.     

De verplichting voor energielabel C geldt overigens alleen voor grotere kantoren > 100 m2. Kleine kantoren (tot 50 m2) en monumentale panden zijn hiervan uitgezonderd. Als er maatregelen nodig zijn om een label C te behalen, hoeven alleen de maatregelen met een terugverdientijd van 10 jaar of minder gerealiseerd te worden. 

2023 komt snel dichterbij

Veel bedrijven hebben begin juli 2021 een brief ontvangen van de overheid waarin zij worden herinnerd aan het verplichte energielabel C vanaf januari 2023. In deze brief raadt de overheid met klem aan om actie hierop te ondernemen. 2023 komt namelijk snel dichterbij. Onderzoek daarom op tijd of uw kantoorgebouw ook onder deze wettelijke verplichting valt en zo ja, welke energiebesparende maatregelen u moet uitvoeren om te voldoen aan de eisen van label C. Indien gewenst kunnen wij u helpen aan een kopie van deze brief. Of kom direct in actie en maak een afspraak met Van Beek om uw energielabeltraject te starten.  

 

  • Voldoe aan de huidige wetgeving

  • Inzicht

    Inzicht in energiebesparende maatregelen

  • Bespaar op energiekosten

    Verlaag uw energiekosten

  • Reduceer uw CO2 uitstoot

Het EP-U energielabel: onze aanpak

Van Beek beschikt over gecertificeerde energieadviseurs met brede kennis en ervaring op het gebied van energiemanagement, waaronder het bepalen en verbeteren van energielabels van utiliteitsgebouwen, zoals kantoren. Om tot het energielabel te komen hanteert Van Beek altijd een vast stappenplan (zie hieronder). Met deze heldere aanpak bent u verzekerd van een succesvol resultaat.

stappenplan energielabel ep-u 2021 Van Beek

Energielabel C of beter voor uw kantoor?

Heeft uw organisatie één of meerdere energielabels nodig voor uw gebouw(en)? Of is het tijd voor een update van uw bestaande energielabel? Van Beek heeft een team van gediplomeerde energieadviseurs die u graag begeleiden in dit traject. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, maak dan direct een afspraak.

Verduurzaming monumentaal kantoor Van Beek van energielabel A naar E

Practice what you preach: van label E naar A

In 2019 heeft Van Beek haar monumentale pand verduurzaamd met energielabel A als resultaat.

Lees de blogserie

Een greep uit onze actuele referenties

Deze organisaties heeft Van Beek onlangs geholpen met het opstellen en het actualiseren van de energielabels:
Energielabel referenties

Ontdek meer!

Van Beek helpt organisaties bij het voldoen aan diverse energiebesparingsverplichtingen, waaronder energielabels, de EED Energie-audit, de informatieplicht en het opstellen van een routekaart verduurzaming vastgoed. Wij nodigen u uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat u kunt ontdekken wat Van Beek voor uw organisatie zou kunnen doen. Maak een afspraak via 026 312 7000 of  info@vanbeek.com

Hier kunt u ons KIWA energielabel certificaat en ons KIWA EPA-maatwerkadvies certificaat bekijken.

HET INTEGRAAL ENERGIEMANAGEMENT MAGAZINE

Integraal energiemanagement is dé aanpak voor een succesvolle energietransitie! Lees in dit magazine waarom en laat u inspireren door aansprekende praktijkvoorbeelden van deze aanpak.

 

VRAAG AAN

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.