Technisch energieonderzoek

Technisch energieonderzoek

Technisch energieonderzoek nodig? Van Beek voert een breed scala aan onderzoeken uit. Onze adviseurs zijn ervaren en hebben up-to-date kennis van de actuele wet- en regelgeving.

Van Beek voert diverse technische energieonderzoeken uit. Het in kaart brengen van maatregelen is slechts één stap, het (verplicht) realiseren, monitoren en verbeteren van energiebesparing zijn voor ons logische volgende stappen.

Onze adviseurs denken daarom niet alleen in rapporten maar in oplossingen die uw organisatie verder helpen grip op energie te krijgen én te houden. Onze visie hierbij staat al 35 jaar en is eenvoudig maar bewezen doeltreffend:

Visie 3 stappen Van Beek

In de gehele visie leveren wij diensten van technisch energieonderzoek tot energie monitoringservices. Met teams van specialisten bieden wij altijd een goede oplossing. Bekijk onze referentieverhalen.

Hoe kunnen wij u helpen energie te besparen:

Energieonderzoek is een breed begrip en omvat een breed scala aan diensten en energieadvies gebieden. Afhankelijk van de vraag bestaat dit uit een eenvoudige scan of een diepgaand onderzoek. Onze adviseurs zijn daarom specifiek opgeleid en ervaren in het uitvoeren van betrouwbaar en onafhankelijk energieonderzoek en energieadvies. Er zijn verschillende vormen van energie onderzoek mogelijk:

Data analyse

Data van (slimme) meters bevatten veel informatie over gedrag en verspilling van energie. Ruim 70% van de gebouwinstallaties zijn niet goed ingeregeld waardoor onnodig veel energie wordt gebruikt. Door de informatie van de energiemetingen te combineren met die van een gebouwbeheersysteem (GBS) ontstaat snel inzicht in de mogelijkheden voor energiebesparing op basis van “aan de knoppen draaien”. De data kan ook zeer goed gebruikt worden voor ontwerpdoeleinden, om bijvoorbeeld het werkelijk benodigd vermogen van te vervangen installaties te bepalen. Heeft u nog geen detailmetingen, dan levert onze afdeling Support tijdelijke meetvoorzieningen.   

EED energieaudit

Een energieaudit geeft uitgebreid inzicht in maatregelen en de periode waarin de voordelen worden behaald. Op basis van een inventarisatie wordt een energiebalans opgesteld om inzicht te geven. Maatregelen worden gecategoriseerd in zeker, voorwaardelijk en onzeker, waarmee een tijdspad wordt ingesteld. Besparingsplannen voldoen aan de eisen van het Bevoegd Gezag zoals deze gelden voor MJA3, MEE en EED.

Energielabel EPA-U

Bij het opstellen van een EPA-U label bestaat er de mogelijkheid om met een maatwerkrapport de energielabel verbeterstappen te bepalen. De EPA-U expert bepaalt hierbij de meest rendabele pakketten met de uitwerking van de maatregelen in technisch en economisch opzicht. Voor meer info over EPA-U energielabel klik hier.

Verduurzamen gebouwen

Aan de hand van uw ambities maken wij voor u een realistisch plan waarin de mogelijkheden voor verduurzaming op haalbaarheid zijn onderzocht. In de meeste gevallen gaat het om het energie neutraal maken van een gebouw. Bekijk hoe wij gebouwen kunnen verduurzamen.

 

Bekijk onze dienstverlening op gebied van technisch energieonderzoek

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.