EBS workshop

Workshop Energie besparen met data! 12 september

Tijdens de workshop maakt u kennis met de mogelijkheden van monitoring en de analyse van energiedata. U leert verbruikspatronen herkennen en krijgt inzicht in energieverbruik waarmee u eenvoudig energieverspilling leert voorkomen. De workshop is ontwikkeld in lijn met de recente EMS/EBS wetgeving en de informatieplicht energiebesparing (2019). U voldoet aan de wettelijke verplichting én bespaart energie en kosten.

Meer werk maken van energiebesparing!

De workshop is een aanrader voor organisaties die meer werk willen maken van energiebesparing. De workshop is kosteloos voor eindgebruikers.

Direct aanmelden

Let op! Wacht niet te lang met aanmelden. Omdat het hier een workshop betreft, zijn er slechts enkele plaatsen beschikbaar. 

EBS als erkende maatregel

Organisaties hebben te maken met een flink pakket aan wetten en regels vanuit de Wet milieubeheer (Wm). Een EBS, een energieregistratie en bewakingssysteem, is vanaf begin 2018 toegevoegd aan de erkende maatregelen lijsten (EML). Met behulp van een EBS gaat een bedrijf effectief energie besparen en voldoet bovendien aan de actuele wet- en regelgeving.

RVO.nl

Tijdens de workshop krijgt u naast een hands-on praktijkdeel, ook een informatieve sessie van RVO.nl adviseur Wouter Wienk. Hij gaat in op actuele ontwikkelingen omtrent de Wet milieubeheer (Wm) en erkende maatregelen lijsten (EML). 

Binnenkort vindt u hier het programma van de EBS workshop.

EBS workshop

Heeft u te maken met de EBS?

Als het jaarlijkse energieverbruik van uw gebouw hoger is dan 25.000 m3 gas of 50.000 kWh bent u volgens de Wet milieubeheer (Wm) verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen kunt u voldoen aan deze verplichting. Het EBS staat sinds 2018 in zes erkende maatregelenlijsten: (1) gezondheidszorg- en welzijnszorginstellingen, (2) kantoren, (3) onderwijsinstellingen, (4) sport en recreatie, (5) hotels en restaurants en (6) de detailhandel. Bron: RVO.nl

Event properties

Datum

woensdag 12 september 2018 10:00 - woensdag 12 september 2018 14:00

Locatie

Kantoor Van Beek Ingenieurs BV Arnhem - Nederland

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.