Priva en Van Beek Eindgebruikers Seminar 2019

Op 21 november is het Priva en Van Beek Eindgebruikers Seminar. Priva bestaat dit jaar 60 jaar en dat was een mooie gelegenheid om het eindgebruikers seminar dit jaar samen te laten vallen met de jaarlijkse Van Beek Klantendag (zusterorganisatie van Priva). Het thema van dit jaar is: ‘Met slimme gebouwen naar een succesvolle energietransitie’. Een thema waar door zowel Priva als Van Beek meer dan voldoende over te vertellen valt.

maandag 2 september 2019

Locatie

Het seminar vindt plaats in Diergaarde Blijdorp. Mocht u het leuk vinden, dan kunt u voorafgaand aan het seminar (vanaf 13:00 uur) op eigen gelegenheid de Diergaarde bezoeken.

Bereikbaarheid Diergaarde Blijdorp

Het park is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt u met de auto? Dan kunt u gebruik maken van de reguliere parkeermogelijkheden van het park. Er zijn uitrijkaarten beschikbaar. Tip! Voor actuele reisinformatie verwijzen u graag naar de website van Diergaarde Blijdorp.

Voor wie?

Dit seminar is bedoeld voor eindgebruikers.

Met slimme gebouwen naar een succesvolle energietransitie

Het belang van innovatie, data en intelligent sturen!

Iedere organisatie zal de komende jaren stappen moeten ondernemen op weg naar meer duurzaamheid. Of het nu komt door een strengere wet- en regelgeving of door de eigen wens om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, iedereen krijgt hier hoe dan ook mee te maken. Tijdens het Eindgebruikers Seminar leert u hoe slimme gebouwtechnieken, klimaatsystemen en energiemanagement zorgen voor een soepele energietransitie. Een optimaal, persoonlijk (leef) comfort/werkplekklimaat blijft hierbij leidend. Het wordt een middag vol inspiratie, innovatie en kennis over hoe u de energietransitie het best kunt aanpakken.

Programma

Vanaf 13:00 uur heeft u als onze gast toegang tot de Diergaarde. Vanaf 15:00 uur start het programma en ontvangen wij u graag in de Haaienzaal (te vinden in het Aquarium).

 • 15:00 – 15:20 Ontvangst met koffie

 • 15:20 – 15:35 Ontvangst door dagvoorzitter Peter Melis
  De wereld is volop in beweging. We kunnen nú kiezen voor een beweging richting een klimaat om in te kunnen groeien. Dagvoorzitter en Energietransitieman Peter Melis werkt daar met volle overtuiging aan mee, met een focus op de energietransitie.

 • 15:35 – 15:50 Diergaarde Blijdorp door Randolph Streng
  Binnen de hekken van Diergaarde Blijdorp wordt ook met Priva Building Automation gewerkt aan een betere en duurzame toekomst. Tijdens deze presentatie wordt in vogelvlucht uitgelegd hoe met een GBS van Priva energieverbruik in kaart gebracht, geïnterpreteerd en verwerkt wordt evenals het treffen van doelgerichte maatregelen met als einddoel een duurzaam geheel te creëren voor het jaar 2030.

 • 15:50 – 16:20 RVB Rijksvastgoedbedrijf door Christiaan Nijboer en Bart Kimman
  Het Rijksvastgoedbedrijf beheert circa 7.000 overheidslocaties in Nederland. Het Programma Groene Technologieën 3.0 beoogt een klimaatneutraal gebruik in 2050. Hiervoor is RVB actief met het plaatsen en verkennen van allerlei innovaties op klimaatbeheer, energieopwekking en werkplekautomatisering. Om de schaalbaarheid van deze innovaties te toetsen worden grote hoeveelheden data verzameld en verwerkt uit de systemen, teneinde goede keuzes te maken. Denk bij deze innovaties aan adiabatische koeling, PCM plafonds, Batterijopslag, Gecombineerde zonthermisch. locatiebepaling, cloudsturing en PV opwekking et cetera. Technieken en inzicht die u ongetwijfeld inspiratie brengen voor uw eigen situatie.

 • 16:20 – 17:00 Pauze

 • 17:00 – 17:30 Priva Innoveert door Martijn Oprel
  Priva creëert een optimale omgeving waarin zowel planten als mensen zo goed mogelijk kunnen werken, groeien en zich kunnen ontwikkelen. Dit doen we met geavanceerde technologie, producten en kennis. We nemen u mee in nieuwe innovaties op het gebied van duurzaam gebouwbeheer van ontwerp tot exploitatie. Laat u inspireren door de laatste ontwikkelingen en toepassingen van Priva voor slimme gebouwen.

 • 17:30 – 18:00 Van Beek; Lancering ErbisOne door Ron Hendriks
  Van Beek lanceert tijdens het seminar haar nieuwe energiemanagement dataplatform ErbisOne. Vanuit de grote hoeveelheden data die onder meer bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) worden verzameld kunnen gericht analyses en acties plaatsvinden. Dit levert naast inzicht en bewaking een continu verbetering van de energiehuishouding. De verwerking van miljoenen meetwaarden per dag vraagt om een slimme aanpak. Dit nieuwe platform is klaar voor de toekomst: Van Data naar Duurzaam. Laat u inspireren in de wereld van effectief energiemanagement. Dit mag u niet missen!

 • 18:00 – 18:30 Waar staat u op de roadmap? Door dagvoorzitter Peter Melis
  Onder leiding van dagvoorzitter Peter Melis volgt er een interactief deel waarbij uw inbreng en die van uw vakgenoten inzicht geeft in de huidige status van uw organisatie op het gebied van slimme gebouwen en de plek in de energietransitie. U krijgt handvatten aangereikt die u helpen bij de volgende stappen van uw slimme gebouw op weg naar een succesvolle energietransitie.

 • 18:30 – 18:45 Afsluiting door Meiny Prins – Priva 60 jaar
  Als veelgevraagde spreker zal Meiny Prins (CEO Priva) ter ere van het 60-jarig jubileum van Priva u meenemen in haar visie op de toekomst. Een waarbij werelden bij elkaar komen of het nou gaat om voedselproductie, slimme gebouwen of wel het omgaan met schaarse grondstoffen.

We sluiten de dag af met een informatiemarkt en een informeel diner. Rond 20:15 uur nemen we afscheid en wensen we u nog een veilige reis naar huis.

Belangrijke informatie

Datum

donderdag 21 november 2019 15:00 - donderdag 21 november 2019 20:15

Locatie

Diergaarde Blijdorp Rotterdam - Nederland

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.