Verplichte energielabel C

Is uw energielabel up-to-date?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Labels die in 2008 of eerder zijn opgesteld zijn dus verlopen of verlopen dit jaar.

dinsdag 22 mei 2018

Al meer dan 10 jaar worden er energielabels voor utiliteitsgebouwen opgesteld. Tegenwoordig wordt er ook gehandhaafd op het verstrekken van een energielabel bij verkoop of verhuur van een pand. Verder is er wetgeving in de maak die stelt dat vanaf 2023 kantoren een energielabel C of beter moeten hebben (zie ons eerdere artikel hierover). Redenen dus om een actueel energielabel voor uw pand(en) te hebben.

Is uw energielabel nog up-to-date?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Labels die in 2008 of eerder zijn opgesteld zijn dus verlopen of verlopen dit jaar. Sinds 2008 is ook de methodiek om het label te berekenen gewijzigd, waardoor hetzelfde pand nu een ander label kan krijgen. Ook is de kans groot dat in de afgelopen 10 jaar energiebesparende maatregelen zijn gerealiseerd. Bijvoorbeeld LED verlichting of een cv ketel met een hoger rendement. Met een update van het label worden deze maatregelen meegenomen. Wellicht wilt u de energieprestatie van uw pand verbeteren. Dan kunt u gelijk met de update van het energielabel laten onderzoeken met welk pakket van maatregelen u het gewenste energielabel tegen de laagste kosten kunt realiseren.

Verplichte energielabel C

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.