Verplichte energielabel C

Nog 9 maanden te gaan tot energielabel C

In deze blog beschrijven we de status van de wetgeving en de consequenties.

donderdag 7 april 2022 - Esmee Voet

Over minder dan 9 maanden moeten kantoren groter dan 100m2 een energielabel C of hoger hebben. Heeft u nog helemaal geen energielabel of is uw label lager dan C? Dan wordt het nu de hoogste tijd om actie te ondernemen, anders riskeert u vanaf 1 januari 2023 een boete vanuit de Omgevingsdienst. Uiteindelijk kan de boete oplopen tot
€ 81.000,- en mogelijk zelfs tot sluiting van het pand.

Verplichte energielabel C

Status label C kantoorpanden

Uit onderzoek van Colliers, blijkt dat in december 2021 43% van het totaal aan kantooroppervlak in Nederland nog niet voldoet aan de label C verplichting. Colliers gaat er vanuit dat ongeveer een derde van dit totaal wel technisch voldoet, omdat deze gebouwen recentelijk gebouwd zijn.  Echter, voor ongeveer twee derde is het dus wel nog nodig om na de vaststelling van het energielabel óók nog duurzame aanpassingen door te voeren. Met nog maar 9 maanden de tijd is het voor die groep dus essentieel om stappen te gaan zetten. Als u nog twijfelt over of deze regeling voor u geldt, dan kunt u de beslisboom van RVO raadplegen.

Kom nu in actie

Dus, behoort u tot die groep, en is uw kantoorpand nog niet in het bezit van een energielabel? Kom dan nu in actie en maak direct een afspraak met ons om een energielabeltraject te starten. Van Beek beschikt over gecertificeerde energieadviseurs met brede kennis en ervaring op het gebied van het bepalen en het verbeteren van energielabels van kantoren. Om tot het energielabel te komen hanteert Van Beek altijd een vast stappenplan (zie hieronder). Met deze heldere aanpak bent u verzekerd van een succesvol resultaat.

stappenplan energielabel ep-u 2021 Van Beek

Kans om te verduurzamen 

Naast het voldoen aan de wettelijke verplichting, is het verkrijgen van een energielabel ook een mooie kans om inzicht te krijgen in het pand. Met deze inzichten kunnen stappen genomen worden om daadwerkelijk te gaan verduurzamen en daarmee bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen.

Meer weten?

Maak dan direct een afspraak via 026 312 70 00 of via info@vanbeek.com. We helpen u graag.


Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.