AVG verstoort mogelijk monitoring; controleer uw machtigingen

Invoering AVG leidt tot stringente controle van machtigingen en leveringscontracten. Ook bij kleine afwijkingen wordt het verstrekken van meetdata aan derden per direct stopgezet.

dinsdag 11 december 2018

Aan het einde van elk jaar, in deze periode, verlengen, corrigeren of wijzigen veel bedrijven hun energieleveringscontracten. Leveranciers voeren deze correcties en wijzigingen door en communiceren de mutaties naar netbeheerders en meetbedrijven.

Met invoering van de AVG (mei, 2018), hebben leveranciers, netbeheerders en meetbedrijven aangekondigd de contracten en machtigingen stringenter te gaan controleren. Wanneer de tenaamstellingen op machtiging en leveringscontract niet exact overeenkomen, wordt het verstrekken van meetdata aan derden, dus ook aan ErbisOnline, per direct stopgezet.

ErbisOnline krijgt vanaf dat moment geen meetdata meer binnen.

Dit wil Van Beek natuurlijk voorkomen. Wij verzoeken u daarom uw machtigingen en leveringscontracten extra goed te controleren. Staat een energieleveringscontract niet op uw naam, controleer dan gelijk of u correct gemachtigd bent voor het opvragen van meetdata. Omdat het hier een geautomatiseerd proces betreft, kan helaas ook na controle van uw machtiging en contract, het stopzetten van het verstrekken van de meetdata, niet altijd worden voorkomen.

Met de volgende tips en acties blijft uw meetdata beschikbaar voor ErbisOnline:

 1. Zorg dat Van Beek gemachtigd is om uw meetdata te (blijven) ontvangen.
  Download hier het machtigingsformulier. Vul de machtiging in zodat Van Beek direct met de netbeheerders en meetbedrijven contact kan opnemen wanneer de dataverstrekking is stopgezet. Let op het volgende: de tenaamstelling van uw instantie op de machtiging en op uw leveringscontract moeten exact overeenkomen.

 2. Vraag bij uw leverancier al uw aansluitingen op en controleer de tenaamstelling op het leveringscontract. Laat uw leverancier afwijkingen hierin direct aanpassen. Download hier de aansluitingenlijst template. Als u uw aansluitingenlijst ingevuld aan ons toestuurt, kunnen wij monitoren of wij meetdata binnenkrijgen van al uw aansluitingen. 

 3. Indien u aansluitingen wil laten monitoren waarvan het leveringscontract niet op uw naam staat, dan kunt u één van de volgende stappen nemen:
  a. Pas de tenaamstelling aan van het leveringscontract via uw leverancier.
  b. Of zorg dat de contractant van de aansluiting u machtigt voor het opvragen van de meetdata. Download hier het machtigingsformulier.

 4. Bij twijfel of vragen kunt u natuurlijk contact opnemen met Van Beek Support
  T +31 26 312 7020 - M support@vanbeek.com

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.