Tip! Bespaar energie tijdens de kerstvakantie!

Kerstvakantie! Een periode van vrije dagen, beperkte bezetting en mogelijk is uw organisatie volledig gesloten. Nog te vaak signaleren we dat de verwarming tijdens deze dagen op het standaardpatroon staat ingesteld.

dinsdag 19 december 2017

De panden worden verwarmd, alsof alles in vol bedrijf is. En dat voor soms maar een enkele medewerker, of nog erger, helemaal niemand.

Onderzoek wijst uit dat het verplicht sluiten van panden en het aanpassen van de instellingen een substantiële besparing kan opleveren, tot wel 7% besparing per graad verlaging van de binnentemperatuur. Het slim omgaan met openingstijden en locaties kan een flinke besparing voor het milieu en uw portemonee opleveren. 

bespaar energie tijdens de kerstvakantie

Toelichting bij de afbeelding: Gaspatroon tijdens de kerstdagen 2015 bij een onderwijsinstelling. Duidelijk is te zien dat buiten de kerstdagen (die vielen in het weekend) het gasverbruik regulier is en niet aangepast is naar een andere gebruiksintensiteit of openingstijden.

 

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.