Energiebesparing in de zorg

EED energie audit voor zorginstellingen

Kosten per bewoner omlaag door verplichte EED Energie Audit

vrijdag 28 juli 2017

In juli 2015 heeft de Nederlandse regering de tijdelijke richtlijn energie-efficiëntie afgekondigd (  bron: Staatscourant 15 juli 2015). We zijn nu ruim twee jaar verder en het is goed merkbaar dat de impact van deze richtlijn in steeds meer sectoren leeft. Waar in eerste instantie alleen de multinationals direct actie ondernamen om aan de wettelijke verplichting te voldoen; zijn op dit moment veel verschillende Nederlandse organisaties druk bezig om de verplichte EED Energie Audit uit te voeren. 

Van Beek is vanaf de eerste kennisgeving in 2015 actief betrokken bij het uitvoeren van de verplichte EED Energie Audit in diverse sectoren; waaronder verschillende zorginstellingen. Zowel voor ziekenhuizen als zorginstellingen voeren onze energieadvieurs voor vele tientallen zorggebouwen en ziekenhuizen energieonderzoeken (EED Energie Audit) uit. In combinatie met onze uitgebreide kennis van energiemonitoring en het zichtbaar maken van energie helpen wij zorginstellingen de energiekosten structureel te verlagen.

Enkele grote zorginstellingen die wij op deze wijze ondersteunen zijn: Zorggroep Florence, Tangenborgh, Treant Zorggroep, Waterlandziekenhuis, St Jansdal ziekenhuis en het VU Medisch Centrum.  

Kosten per bewoner omlaag door verplichte EED Energie Audit

Wij zien dat de energie audit voor veel zorginstellingen een kans biedt om de energiekosten per bewoner per maand te verlagen. Tijdens de EED Energie Audit hebben wij in meerdere gevallen ontdekt dat een integrale energieaanpak ontbreekt binnen de instelling, waardoor onnodig energie wordt verbruikt. De EED Energie Audit kan worden ingezet als een mooi startpunt richting een beter comfort en lagere energiekosten.

Kosten per bewoner zorg

afbeelding zie bron onderaan tekst*

Uit onderzoek van TNO Zorg en Bouw* bedragen de gemiddelde energiekosten in zorginstellingen per bewoner per maand 156 euro. Wij zien dat deze energiekosten bij onze klanten per bewoner per maand nu rond de 100 euro liggen. Met onze energie-expertise brengen wij belangrijke kosten omlaag. Wij helpen zorginstellingen graag met energie besparen, zodat de zorg zich nog beter kan concentreren op haar kerntaken. Energiemanagement is een vak; ons vak. 

*Bron: TNO Bouw en Zorg, Intrakoop en Digi-MW

 

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.