Elke dag Warmetruiendag? Maak de energiebesparing zichtbaar

vrijdag 7 februari 2020

Vandaag is het Warmetruiendag en natuurlijk doet Van Beek ook dit jaar weer mee aan de grootste nationale klimaatactie. Als specialist integraal energiemanagement zijn wij elke dag bezig met energiebesparing. Ook in ons eigen kantoor gaan we steeds een stapje verder. Het afgelopen jaar hebben wij ons monumentale kantoorpand verduurzaamd en van energielabel E naar A gebracht. (lees ook de blogserie Practice what you preach, van E naar A)

Bij ons gaat elke vrijdagmiddag de kachel standaard om 12 uur uit

Het is goed om zichtbaar te maken wat de impact is van 1 graad verlaging van de temperatuur op het binnenklimaat en op energiebesparing. Met het aanpassen en optimaliseren van de instellingen van het gebouwbeheersysteem (GBS) is veel energiebesparing te realiseren. Zeker wanneer je gebouw en verbruik goed analyseert.

Bij Van Beek staat ‘de kachel’ vandaag 2 graden lager dan normaal, maar eigenlijk is het bij Van Beek elke vrijdag een soort Warmetruiendag. In ons kantoor zijn wij ook elke vrijdag tot 17.00 uur aan het werk. Toch gaat bij ons elke vrijdagmiddag standaard om 12.00 uur 'de kachel' uit. Onze mensen zitten dan niet in de kou, want het gebouw blijft op temperatuur tot 17.00 uur. Met ons eigen binnenklimaatdashboard maken we deze temperaturen en installaties inzichtelijk. Energiebesparing is de beste CO2-reductie. Meten is weten! #VanDataNaarDuurzaam

klimaat dashboard Van Beek 2020

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.