Innovatief energiemanagement

Energie Management Systemen erkende maatregel

Update: EBS als verplichte maatregel. Wat betekent dat voor uw organisatie? Als onderdeel van het intensiveringspakket van het Energieakkoord heeft de overheid aangekondigd het pakket van erkende maatregelen te gaan uitbreiden met de verplichte toepassing van een EBS, met ingang van 1 januari 2018. Van Beek volgt deze wijziging op de voet en gaat u de komende periode informeren over de laatste stand van zaken.

dinsdag 11 juli 2017

Als onderdeel van het intensiveringspakket van het Energieakkoord heeft de Overheid aangekondigd het pakket van erkende maatregelen te gaan uitbreiden met de verplichte toepassing van een EBS en deze regeling per 1-1-2018 van kracht te laten gaan. Van Beek volgt deze wijziging op de voet en gaat u de komende periode informeren over de laatste stand van zaken. Hieronder volgt alvast een korte samenvatting.

Wat is een EBS?

EBS staat voor een Energieregistratie- en Bewaking Systeem en is een onderdeel van een energiemanagementsysteem (integraal grip op energie). In essentie is EBS een maatregel dat er op gericht is voor een gebouw dat beschikt over energieverbruiksmeters, het energiegebruik te registreren en te analyseren door middel van software en hardware. De omvang van dit systeem is afhankelijk van uw energiegebruik en vloeroppervlakte en omvat van enkel slimme meters tot een systeem met koppeling met een gebouwbeheersysteem (GBS).

Waarom EBS?

EBS draagt sterk bij aan het vergroten van inzicht in mogelijkheden voor verbeterde afstelling van installaties in gebouwen. Het is inmiddels algemeen bekend dat bij ruim 70% van de gebouwen de klimaatsystemen niet goed afgesteld zijn en bij betere afstelling er een groot besparingspotentieel mogelijk is. EBS ondersteunt het uitvoeren van Doelmatig Beheer en Onderhoud (DBO).

Voor wie is EBS van toepassing?

De overheid heeft sectoren vastgesteld waar de EBS maatregel verplicht wordt gesteld. Deze sectoren zijn:

ebs 2018 verplicht

Wat betekent dit voor u?

Behoort uw organisatie tot één van deze sectoren dan zult u vanaf 1 januari 2018 een EBS moeten gaan implementeren. Als u niet beschikt over een vorm van EBS dan is het van belang een goede inventarisatie te doen van de mogelijkheden.

Meer informatie?

Als pionier op het gebied van energiemonitoring hebben wij 35 jaar geleden ERBIS ontwikkeld. Erbis staat voor Energie Registratie Beheer en Informatie Systeem en sluit naadloos aan op de eisen van een EBS. Graag helpen wij u door u te blijven informeren over de laatste ontwikkelingen op gebied van de wet- en regelgeving via onze nieuwsbrief en nieuwsberichten. Uiteraard adviseren wij u persoonlijk bij het maken van een verantwoorde keuze.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.