werken aan duurzaamheid

Energie investeringsaftrek (EIA) in 2017 nog aantrekkelijker

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wil de overheid bedrijven ondersteunen met het besparen van energie en het toepassen van duurzame energie. Denk bijvoorbeeld aan warmtepompsystemen, warmteterugwinningssystemen, LED-verlichting of klimaatbesparingssystemen.

vrijdag 31 maart 2017
Energievriendelijk investeren is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Het EIA budget is gestegen naar € 166 miljoen. Maar belangrijker, door versoepeling van de besparingsnormen (dit is de verhouding tussen de jaarlijkse energiebesparing en het geïnvesteerde bedrag) komen investeringen in 2017 eerder in aanmerking voor de EIA. Ook investeringen met een langere of korte terugverdientijd kunnen nu rekenen op fiscaal voordeel.

In 2017 kunnen ondernemers die investeren in energiezuinige technieken tot 55,5% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Bij een vennootschapsbelasting van 25% bedraagt uw netto voordeel bijna 14%.

Fiscaal voordeel voor duurzame investeringen

Via de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) wil de overheid ondernemers stimuleren om te investeren in duurzame technieken. Het budget voor de MIA bedraagt voor 2017 € 97 miljoen en voor Vamil € 40 miljoen.

Tot 36% van de investeringskosten kan afgetrokken worden van de fiscale winst.

Meldingstermijn aanvragen

Let op dat na het aangaan van de verplichting voor de investering binnen drie maanden een melding voor de EIA of de MIA/Vamil moet zijn ingediend. Het is dus zaak om tijdig te beoordelen of investeringen in aanmerking komen voor de EIA of de MIA/Vamil.

Informatie

Heeft u vragen over dit artikel, dan kunt u contact opnemen met Van Beek.

Bron: Finestri subsidiemanagement www.finestri.nl

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.