Energiescan loont! Gemeente Arnhem subsidieert energiescan voor ondernemers.

Van Beek is door de gemeente Arnhem geselecteerd als één van drie adviesbureaus voor het uitvoeren van energiescans. Voor de kosten van de energiescan kan een ondernemer 75% subsidie aanvragen bij de gemeente Arnhem. 

Waarom subsidieert de gemeente Arnhem de energiescan voor ondernemers?

Ondernemers kunnen samen een gigantische energiebesparing realiseren. De Wet Milieubeheer bepaalt dat midden- en grootverbruikers energiebesparende maatregelen moeten  nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Daarnaast hebben deze bedrijven en instellingen Informatieplicht Energiebesparing. Ze zijn hierbij verplicht om te rapporteren in het eLoket van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) welke energiebesparende maatregelen uitgevoerd zijn. Een energiescan maakt energie besparen én het voldoen aan de informatieplicht en zorgplicht makkelijker.

Hoe werkt de energiescan?

Een adviseur komt op bedrijfsbezoek om een inventarisatie te maken. Je krijgt inzicht in je energieverbruik, in verduurzamingsmogelijkheden en dus in kostenbesparing. Je ontvangt dan eveneens een aansporende sticker voor op je bedrijfspand en een digitaal logo voor je communicatie-uitingen. Daarmee laat je zien dat je het milieu minder belast. Voor de kosten van de energiescan kun je 75% subsidie aanvragen bij gemeente Arnhem. Voorwaarde is dat je de maatregelen uit de scan, die op een zelfstandig moment te nemen zijn, uitgevoerd hebt. De gemeente heeft een selectie van drie adviesbureaus gemaakt, zodat deelnemers er zeker van kunnen zijn dat de energiescan voldoet aan de voorwaarden voor de subsidieaanvraag. Meer informatie op: www.arnhemAAN.nl/zakelijk

Bijeenkomsten

Voor meer informatie en inspiratie kunt u de volgende bijeenkomsten bezoeken. Meer informatie over de bijeenkomsten leest u ook in de PDF van de Gemeente Arnhem

Gratis inloopspreekuur
Wil je meer weten over de Wet Milieubeheer, de energiescan én subsidiemogelijkheden kom dan naar het gratis inloopspreekuur.
28 januari 15.00 -16.00 uur
26 maart 16.00 -17.00 uur
Locatie: Stadskantoor Gemeente Arnhem 

Energy Café
Het Energy Café is een tweemaandelijkse ondernemersbijeenkomst van het netwerk Energie made in Arnhem. Verschillende ondernemers vertellen op een inspirerende wijze over energie besparen en -opwekken. De energiescan en subsidieregeling komen aan bod. Ook zijn ODRA en ingenieursbureaus aanwezig voor vragen. Aansluitend is er een netwerkborrel met informatiemarkt. Je kunt direct een energiescan inplannen. 
20 februari 16.00 – 18.00 uur
Aanmelden voor 19 februari: energycafe@arnhem.nl

Energy Event bij Koffiebranderij Peeze
Een energieke bijeenkomst vol besparingsmogelijkheden.
20 april 17.00 – 19.00 uur
Koffiebranderij Peeze - Ringoven 36, 6828 TR Arnhem
Aanmelden voor 15 april: energiescanbedrijven@arnhem.nl
Toegang: gratis. Aantal plekken gelimiteerd!

 

 

 

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.