Groene Peper, voorheen bekend als de Dag van de Duurzaamheid van het Hoger Onderwijs, organiseerde de afgelopen week van 25 tot en met vrijdag 28 mei online workshops. Vandaag was de afsluiting van Groene Peper online met als hoogtepunten de uitreiking van de SustainaBul, de duurzaamheidsranking voor het hoger onderwijs en de finale stemming over het beste duurzame praktijkvoorbeeld (best practice).

Hogeschool Utrecht winnaar best practice

Hogeschool Utrecht heeft online de meeste stemmen gekregen en werd daarmee de winnaar van de best practice met een concept om hoogbouw flats te verduurzamen.
In totaal zijn er 22 best practices ingediend met duurzame innovaties. Uit deze 22 heeft een jury een shortlist van 5 best practices geselecteerd. Leuk om te noemen is dat Van Beek collega Benno Elshof één van de juryleden was. In de online sessie van vrijdag mocht het publiek stemmen op de best practice. Voorafgaand aan de stemming presenteerden de 5 genomineerde best practices zichzelf met een filmpje. Bekijk de filmpjes hier

SustainaBul 2020: Hogeschool Van Hall Larenstein is duurzaamste in hoger onderwijs

Van Hall Larenstein is dit jaar de duurzaamste onderwijsinstelling in het Hoger Onderwijs en de eerste hogeschool die de SustainaBul wint. Dit jaar zijn voor het eerst de 30 grootste onderwijsstelling onderzocht en zijn niet alleen de deelnemende instellingen in de ranking meegenomen. Bekijk de ranking op Sustainabul.com. Op deze website zijn ook de achtergronden te lezen van de ranking.

Webinars Groene Peper gemist?

De Groene Peper webinars kunt u online terugkijken via deze link.
 


Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.