SustainaBul 2019

Op vrijdag 24 mei werd de SustainaBul duurzaamheidsranglijst voor het hoger onderwijs bekendgemaakt tijdens de NDDHO 2019.

maandag 27 mei 2019

De beste 'best practice'

Dit jaar is de SustainaBul winnaar niet de hogeronderwijsinstelling die bovenaan de duurzaamheidsranglijst staat, maar werd de instelling gekozen met de beste ‘best practice’. Eindhoven University of Technology is winnaar geworden met de best practice over circulaire energie. In samenwerking met Team Solid heeft de TU/e onderzoek gedaan naar het gebruik van ijzerpoeder als groene, en zelfs circulaire, energiebron voor de universiteit. 

De Wageningen University & Research is tweede geworden met de best practice ‘Campus as Living Lab’,  waarbij de universiteit haar eigen campus gebruikt als onderzoeksobject en daarmee innovatieve projecten faciliteert die linken aan het domein waarin de WUR onderzoek doet en onderwijs geeft.

En derde werd de Rijksuniversiteit Groningen, die een cursus aanbiedt aan studenten en docenten waarin theoretische kennis uiteindelijk wordt omgezet in praktische ideeën om de universiteit te verduurzamen. 

Ranglijst SustainaBul 2019

Ondanks de focus op de ‘best practices’, bestaat de ranglijst nog steeds. De Wageningen University is nummer 1, hogeschool Van Hall Larestein is nummer 2 en TU Eindhoven is nummer drie van de SustainaBul duurzaamheidsranglijst. In totaal deden 18 hogeronderwijsinstellingen mee, waarvan 10 universiteiten en 8 hogescholen.

Bekijk hieronder de gehele ranglijst van de SustainaBul 2019:

Duurzaamheidsranglijst hoger onderwijsinstellingen SustainaBul 2019

Studenten voor Morgen is de organisator van de SustainaBul. Lees een uitgebreid verslag over de SustainaBul 2019 op de website van Studenten voor Morgen
Bron: Studenten voor Morgen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.