SustainaBul duurzaamheidsranking hoger onderwijs

Op vrijdag 25 mei is het weer zover! De winnaar van de SustainaBul duurzaamheidsranking wordt dan bekend gemaakt. Voor Van Beek is de bekendmaking van de SustainaBul een moment om trots op te zijn. In 2017 waren 11 van de top 15 van de duurzaamste hoger onderwijsinstellingen (Nederlandse universiteiten en hogescholen) Van Beek klant.

Duurzaamheid is een thema dat speelt bij elke hogeschool. Veel scholen vertalen dit in een missie of visie, andere scholen vertalen het direct in concrete acties. Onderwijsinstellingen stomen de huidige generatie studenten klaar voor het creëren van een duurzame samenleving. Op 25 mei 2018 krijgt de meest duurzame hogeschool of universiteit te horen of zij gewonnen hebben tijdens de ‘Nationale Dag voor Duurzaamheid in het hoger onderwijs’ (NDDHO). SustainaBul is dé ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. 

SustainaBul beoordeelt onderwijsinstellingen op de integratie van duurzaamheid in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. De ranglijst richt zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op transparantie en communicatie over dit thema. De deelnemende instellingen moeten bewijzen hoe duurzaam zij bezig zijn. Hoe staat het met gas, water, elektra, afvalstromen, CO2-footprint? Hoe kan men duurzaamheid integreren in de organisatie? Hoe kunnen onderwijsinstellingen dit op een betekenisvolle wijze communiceren naar verschillende doelgroepen?

sustainabul logo
NDDHO 2018

Achtergrond SustainaBul

De SustainaBul is een initiatief van Studenten voor Morgen. Zij hebben als doel de verduurzaming van het hoger onderwijs. Samen met studenten uit heel Nederland werken zij aan het informeren van andere studenten rondom duurzaamheid en het organiseren van projecten op dit gebied. De SustainaBul is het grootste project van de Studenten van Morgen. Hierbij ranken tientallen studenten de deelnemende onderwijsinstellingen op duurzaamheid. 

De uitslag maken zij jaarlijks bekend tijdens de NDDHO in het voorjaar, dit jaar op 25 mei 2018 bij TU Eindhoven. De wedstrijd tot meest duurzame onderwijsinstelling van Nederland zorgt voor nieuwe inzichten en meer kennisdeling omtrent duurzaamheid. 

Energiemonitoring belangrijk op weg naar duurzaamheid

Top 15 SustainaBul duurzaamheidsranking 2017 - 11 klant Van Beek

Voor Van Beek is de bekendmaking van de SustainaBul een speciaal moment. In 2017 waren 11 van de top 15 van de hoger onderwijsinstellingen Van Beek klant. Vanuit onze duurzame missie faciliteert Van Beek effecient energiegebruik door monitoring services en consultancy. 

Lees hier het uitgebreide artikel SustainaBul de prijs voor duurzaamheid op hoger onderwijs

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.