Thijs Meulen TU Eindhoven winnaar WKO duurzaamheid award 2018

maandag 26 november 2018

De WKO Duurzaamheid Award 2018 is gewonnen door Thijs Meulen, energiecoördinator en beleidsmedewerker duurzaamheid bij de TU Eindhoven. Hij ontving deze prestigieuze award uit handen van Richard Tieskens, directeur vastgoedbeheer bij het Rijksvastgoedbedrijf, tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie op 22 november.

credits Stijlmeesters Foto persbericht gebruikersplatform bodemenergie -  Thijs Meulen TU Eindhoven wint WKO duurzaamheid 2018


Meulen krijgt de WKO Duurzaamheid Award voor zijn inspanningen om de bodembronnen en Europa’s grootste ringleidingsysteem voor warmte en koude bij de TU/e verder te optimaliseren. Vanuit zijn rol als energiecoördinator en beleidsmedewerker duurzaamheid zorgde Meulen ervoor dat duurzaam gebouwbeheer onderdeel werd van het huisvestings- en energiebeleid op de TU/e.

‘Voortvarende aanpak’
De jury zegt in haar toelichting dat “het wko-systeem van de TU/e dankzij de ambitieuze visie van Thijs Meulen kon uitgroeien tot een collectief ‘gebieds-wko’ waarop 32 bronnen en 19 panden zijn aangesloten”. In het juryrapport loven zij de voortvarende aanpak van Meulen op het gebied van energiebesparing via energieprestatiecontracten. “Hij staat open voor nieuwe ideeën om de wko-prestatie te verbeteren en deelt zijn kennis graag op bescheiden wijze met interne en externe collega’s.”

Lees via deze link het hele persbericht van het Gebruikersplatform bodemenergie.

Over Van Beek, Thijs Meulen en TU Eindhoven 

Van Beek wil Thijs Meulen van harte feliciteren met het winnen van de WKO duurzaamheid award 2018. Van Beek werkt al jaren samen met Thijs Meulen. Het is een welverdiende prestatie en een mooie erkenning.

TUe is al jaren onze klant en gebruikt Erbis energiemonitoring voor beheer van alle energiestromen. Op dit moment is Van Beek bezig met het ontwikkelen van een speciaal WKO dashboard voor intern gebruik voor de TUe. TUe staat bijzonder positief in de spotlights in 2018: in mei is TUe de winnaar geworden van de SustainaBul 2018, de duurzaamheidsranglijst voor het hoger onderwijs. En onlangs heeft de universiteit het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld geopend, het Atlas gebouw

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.