Uitstel is onderdeel extra pakket aan corona noodmaatregelen

Na de aankondiging dat er verstrekkende maatregelen worden genomen om de verspreiding van het corona-virus maximaal te controleren, heeft het kabinet aanvullende stappen genomen met een pakket extra maatregelen om de financieel-economische schade te voorkomen. Onderdeel van het pakket is een tijdelijk uitstel voor de heffing van de Energiebelasting en/of de heffing van Opslag Duurzame Energie (ODE) voor bedrijven in de tweede, derde en vierde belastingschijf.

Het kabinet onderzoekt nog hoe dit kan worden vormgegeven. Daarbij is het met name van belang dat het uitstel van betaling voor de belastingplichtige energieleveranciers daadwerkelijk ook leidt tot meer liquiditeit voor de afnemers van elektriciteit en aardgas.

Heeft uw organisatie advies nodig?

Onze consultants werken veel met grote organisaties. Neem contact op met ons en informeer naar onze dienstverlening. Van Beek helpt u graag!

Bron: VEMW 

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.