Wageningen_UR

Wageningen groenste universiteit van de wereld

Wageningen Universiteit is de groenste universiteit ter wereld

dinsdag 19 december 2017

Wageningen Universiteit en Research is de groenste en meest duurzame universiteit in de wereld, volgens de meest recente GreenMetric ranking door Universitas Indonesia (UI). WUR verscheen drie jaar geleden voor het eerst op de ranking, toen op de 36ste plek.

Wageningen_UR

Elk jaar kijkt de University of Indonesia hoe universiteiten over de hele wereld omgaan met bijvoorbeeld CO2 emissies, chemisch afval en water recycling, op basis van enquêtes en een panel van experts. De universiteit die het beste scoort in alle categorieën mag zichzelf de groenste en meest duurzame ter wereld noemen voor de periode van 1 jaar.

Wageningen scoorde het meeste punten in de categorie afval. Het maximale aantal punten is gescoord in deze categorie. Het minste aantal punten is gescoord in de categorie transport.

Wageningen is omhoog gesprongen in de ranking in de afgelopen drie jaar, met de eerste plek dit jaar als hoogtepunt. Volgens Erna Maters, staflid verantwoordelijk voor corporate responsibility (CSR), is de eerste plaats vooral tot stand gekomen door het bewijs. "Dit jaar hebben we simpelweg een hoop bewijsmateriaal moeten indienen. We hebben dit kunnen doen op een hele duidelijke manier, en ik geloof dat dit een belangrijke reden is voor onze top notering". 

Dit jaar hebben 619 universiteiten van 76 landen meegedaan in de UI GreenMetric ranking.

Noot Van Beek: Van Beek ondersteunt Universiteit Wageningen al jaren met energiemonitoring en advies. Universiteit Wageningen is tevens de duurzaamste hoger onderwijsinstelling van Nederland. Al vijf jaar op rij is de universiteit nummer 1 op de SustainaBul, dé duurzaamheidsranking van Nederlands hoger onderwijsinstellingen.

Bron: Universiteit Wageningen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.