Waterschap De Dommel schenkt prijs Energy Battle aan Summa College

Vandaag overhandigt Waterschap De Dommel een half jaar gratis energiemonitoring en een energieprofiel aan het Summa College in Eindhoven. Waterschap De Dommel is winnaar van de Energy Battle: een landelijke energiebesparingswedstrijd van Klimaatverbond Nederland. Medewerkers van het Waterschap hebben de meeste energie bespaard: 22% gas en 21% elektra gemiddeld. De gewonnen prijs schenken ze nu aan de mbo-onderwijsinstelling.

donderdag 8 maart 2018
Uitreiking 1e prijs Energy Battle 2018 met Van Beek Waterschap de Dommel en Summa College

Het Summa College ontvangt een op maat gemaakt energieprofiel. Dit profiel geeft inzicht in het eigen energieverbruik en laat zien welke maatregelen zij kunnen nemen om het verbruik te verlagen. De prijs, ter waarde van 2500 euro, wordt weggegeven door Van Beek Ingenieurs. Tijdens de bijeenkomst vertelt directeur Ron Hendriks hoe een organisatie door inzet van energiemonitoring grip krijgt op het energieverbruik en daarmee een bijdrage levert aan een duurzame samenleving.

En de winnaar is..

Drie teams van Waterschap De Dommel hebben thuis alles op alles gezet om energie te besparen. De droger werd niet meer gebruikt, de föhn bleef in de la en de verwarming ging flink naar beneden. Er werden ook structurele maatregelen getroffen zoals het aanschaffen van ledlampen en radiatorfolie. De deelnemers deelden tips en ervaringen met heel de organisatie. “Bewustwording van onze medewerkers is voor ons van groot belang. Hiermee zorgen we voor verdere betrokkenheid en draagvlak voor het realiseren van onze doelstelling. We willen als organisatie in 2025 energieneutraal zijn.” vertelt Rex Verkaik, MVO-medewerker bij het waterschap. “We hopen ook andere organisaties te stimuleren om duurzaam te werken en vinden het daarom fantastisch dat we deze prijs mogen aanbieden aan het Summa College in Eindhoven.”

Slimme meters voor alles

Het Summa College is bezig haar duurzaamheidsambitie voor de komende jaren te bepalen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het energieverbruik van de gebouwen van het Summa College.
Om te kunnen verbeteren is het van belang om goed in kaart te brengen hoe de gebouwen nu presteren. Daarom worden in alle tien gebouwen slimme meters geplaatst voor gas en elektriciteit. Aan de hand van de metingen stelt Van Beek Ingenieurs een energieprofiel op, waarmee de school inzicht krijgt in haar eigen energieverbruik. Zo wordt duidelijk hoe en met welke maatregelen de school kan besparen.

“De mooie geste van het Waterschap sluit goed aan bij de lopende acties en komt dan ook als geroepen. Het zal het Summa College verder op weg helpen bij het vormgeven van de duurzaamheidsambitie”, zegt Gerd van Hout, stafmedewerker.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.