Actueel en publicaties Blogs Uitgelicht ErbisOne(7/8): Visualiseer en deel jouw energieprestaties op publieke schermen

Uitgelicht ErbisOne(7/8): Visualiseer en deel jouw energieprestaties op publieke schermen

Blogserie: ErbisOne
24 februari 2021
Blog 7 1 Uitgelicht Erbisone Vergelijken N Verbeteren Met De Benchm
In de serie Uitgelicht! maak je kennis met ErbisOne. Elke twee weken leer je meer over de handige en mooie oplossingen van dit innovatieve platform. En belangrijker; hoe je hier als eindgebruiker jouw voordeel mee kunt doen! Ontdek hoe ErbisOne bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie. Ga mee van Data naar Duurzaam!

ErbisOne is het krachtige platform dat data van jouw gebouwen transformeert in betrouwbare informatie waarmee organisaties de juiste stappen gaan nemen voor een succesvolle energietransitie. Veel bekende organisaties uit onder meer retail, onderwijs, zorg, overheid en industrie werken al langere tijd met dit platform.

In deze blogserie, dit is alweer deel 7, heb je kunnen lezen over hoe zinvol het is voor organisaties om energiemonitoring toe te passen. Energiemonitoring biedt organisaties letterlijk grip op energie, door inzicht te bieden in de energiestromen van de organisatie en daarnaast te helpen bij het realiseren van structurele, significante energie- en kostenbesparingen. Maar, wist je ook dat het inzetten van energiemonitoring op nog een andere wijze positief kan bijdragen aan de energietransitie van jouw organisatie? Je kunt namelijk jouw energiegegevens ook gebruiken om te werken aan meer bewustwording en draagvlak voor energiebesparing en duurzaamheid in jouw organisatie. In deze blog vertel ik je graag meer over de kracht van het visualiseren van energiegegevens en waarom organisaties dit (ook) moeten doen om doelgericht te werken aan de energietransitie.

 

Het belang van bewustwording & draagvlak

Elke organisatie moet aan de slag met de energietransitie en zal hoe dan ook stappen moeten nemen op het gebied van energie- / CO₂-reductie en verduurzaming. Om doelgericht te werken aan de energietranstie, is het belangrijk dat jouw organisatie een energiebeleid heeft geformuleerd, met daarin alle stappen naar CO2-neutraal. Werken aan de energietransitie is een zaak voor de hele organisatie en slaagt alleen wanneer de hele organisatie meewerkt aan het realiseren van duurzame doelen. Dat geldt natuurlijk ook voor het succes van jouw energiebeleid; het beleid moet goed zijn ingebed in jouw organisatie én breed worden gedragen door alle afdelingen en medewerkers.

 

Een informatiescherm als communicatiemiddel kan een goed hulpmiddel hierin zijn. Door jouw energieprestaties en duurzame ambitie op een visueel aantrekkelijke wijze te delen met jouw doelgroepen, werk je aan meer bewustwording, betrokkenheid en draagvlak voor jouw energiebeleid en ben je, als organisatie, goed op weg naar een succesvolle energietransitie.

 

De Energiedisplay

Met de ErbisOne Energiedisplay breng je alles rondom energie én duurzaamheid tot leven. Op eenvoudige wijze deel je informatie over jouw energieverbruik, -opwekking en -besparing op een near real-time basis. Met de Energiedisplay editor verwerk je de energie-informatie tot aansprekende graphics en vergelijkingen die passen bij jouw doelgroep.

 

Blog 7 2 E1 Blog 7 Afb (1)

Hoe werkt de ErbisOne Energiedisplay?

Bepaal welke data je wilt delen en maak koppelingen met databronnen

Het creëren van een presentatie met de Energiedisplay begint met het bepalen wat je wilt delen met jouw doelgroep. Samen met een van onze ErbisOne designers kun je de mogelijkheden doornemen en bepaal je de inhoud van de presentatie. Vervolgens worden er koppelingen gemaakt met verschillende databronnen om de gevraagde (energie)data te verzamelen, waaronder data van jouw meetbedrijf, GBS en duurzame opwek. (Lees hierover meer in blog: het platform voor alle energiedata).

 

Betrouwbare informatie

De Energiedisplay is een onderdeel van het ErbisOne platform en daarom kun je erop rekenen dat alle data die worden verwerkt tot visualisaties in jouw presentatie, zijn gecontroleerd en gevalideerd door onze data-specialisten. Op deze wijze wordt voorkomen dat informatie ontbreekt in jouw presentatie of dat er ‘gaten’ ontstaan in de gegevens die je wilt tonen.

 

Android-Box

Alle data die zijn ingelezen in ErbisOne kun je verwerken in jouw presentatie. Zodra je tevreden bent met de presentatie, kan deze getoond worden op jouw informatiescherm. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Android-Box die je eenvoudig aansluit op jouw scherm. Met de aangesloten Android-Box wordt de presentatie uit de cloud gehaald en op jouw informatiescherm getoond. Het mooie van deze laagdrempelige oplossing is dat je elk willekeurig scherm met een internetaansluiting kunt voorzien van informatie rondom jouw energieambities.

 

Wil jouw organisatie gebruik maken van de Energiedisplay, maar maakt jouw organisatie al gebruik van een bestaand narrowcasting-systeem, dan hoef je jouw bestaande systeem niet te vervangen. Op eenvoudige wijze kan de gemaakte ErbisOne Energiedisplay presentatie (dia’s / slides) in jouw bestaande systeem worden ingeladen.

Blog 7 3 E1 Blog 7 Afb (1)

Voor elke doelgroep, in de eigen huisstijl

Met de ErbisOne Energiedisplay maak je voor elke doelgroep, variërend van medewerkers tot bezoekers, van leerlingen tot patiënten, een complete, aansprekende presentatie met alle onderdelen die belangrijk zijn voor jouw organisatie.

 

Hoe deze presentatie eruit gaat zien, bepaal je helemaal zelf. Met de gebruiksvriendelijke editor creëer je zelfstandig, of met hulp van een ervaren ErbisOne designer, een complete presentatie, die naadloos aansluit op de look & feel van jouw organisatie. De Energiedisplay editor biedt je de volledige vrijheid in het aanmaken van slides in elke kleur en lettertype, dus ook in jouw eigen huisstijl. De complete set aan verschillende grafieken, diagrammen en omrekeningen helpen je bovendien bij het optimaal visualiseren van jouw energiegegevens.

 

Naast het creëren van een nieuwe presentatie, kun je met de handige webeditor heel eenvoudig wijzigingen doorvoeren in jouw presentatie, die direct gepubliceerd kunnen worden op jouw scherm.

Blog 7 4 E1 Blog 7 Afb (1)

Toon meer dan energie!

De focus van de Energiedisplay ligt uiteraard op het aantrekkelijk visualiseren van jouw duurzame ambities én -prestaties voor jouw doelgroep. Daarnaast kun je met de Energiedisplay ook communiceren over andere belangrijke elementen uit jouw energiebeleid. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld richten op gedragsverandering door jouw stakeholders aan te sporen om afval beter te scheiden, het licht uit te doen bij het verlaten van een ruimte, zuinig om te gaan met water, minder uit te printen et cetera.

 

Maar, als organisatie heb je natuurlijk nog veel meer om over te communiceren. Gelukkig hoeft je jezelf met de Energiedisplay niet te beperken tot energie. Je deelt ook het dagelijkse nieuws, verkeersinformatie en andere bedrijfsspecifieke zaken, zoals evenementen, verjaardagen en veiligheidsvoorschriften.

 

DRIS en BREAAM

Door het toevoegen van informatie over het (lokale) openbare vervoer, fungeert de Energiedisplay ook als dynamisch reisinformatie systeem (DRIS). Een leuke bijkomstigheid hierbij is dat deze toepassing organisatiepunten oplevert ten behoeve van jouw BREAAM-score.

Blog 7 5 E1 Blog 7 Afb

Wil je meer informatie over ErbisOne? Ga dan naar Erbisone.com 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?