Optimaal gebruik maken van zonne-energie met hulp van energiemonitoring. Integraal energiemanagement biedt grip op energie.

Integraal Energiemanagement

Van Beek biedt organisaties 'grip op energie' door integraal energiemanagement, het ontzorgen van het complete energiebeheer van uw bedrijf.

Energietransitie roadmap

Op weg naar een succesvolle energietransitie

Van Beek biedt organisaties 'grip op energie' door integraal energiemanagement. Wij kunnen het complete energiebeheer van uw organisatie overnemen of ondersteuning bieden bij onderdelen hiervan. Onze energieconsultants hebben up-to-date kennis van organisatie, processen én techniek. Daarnaast biedt Van Beek de mogelijkheid tot het inrichten en beheren van verschillende monitoring services, zoals EBS- en EMS-Systemen, energie displays en maatwerk dashboards. Deze unieke combinatie van consultancy en monitoring services vormt dé energieoplossing voor uw organisatie.

Van reactief naar proactief

Ten behoeve van een succesvolle energietransitie, worden er door de overheid verschillende energiebesparende maatregelen en wetten opgelegd. In plaats van het reactief opvolgen van deze maatregelen, gelooft Van Beek in structureel en proactief energiebeleid. Door energiemanagement in te bedden in de organisatie wordt er draagvlak gecreëerd voor duurzaamheid en worden energiebesparende maatregelen op natuurlijke momenten genomen. Door dit beleid op een integrale wijze door te voeren in de organisatie worden alle processen, afdelingen en medewerkers vertegenwoordigd in een roadmap naar een duurzame bedrijfsvoering.

Een integrale aanpak

In (grote) organisaties hebben de verschillende afdelingen vaak op hun eigen wijze impact op het energieverbruik. Door verschillende culturen, processen en doelstellingen van deze afdelingen, wordt er vaak vanuit een ander perspectief aangekeken tegen energie en duurzaamheid. Om successen te behalen, is het van belang dat het energiebeleid op een integrale wijze door de organisatie wordt doorgevoerd en alle afdelingen worden betrokken. Op deze wijze worden afzonderlijke (en soms tegenstrijdige) werkwijzen samengevoegd tot een effectieve én efficiënte werkwijze in de energietransitie!

Integraal Energiemanagement
Proces en organisatie

Proces & organisatie

Het energiebeleid dient op een integrale en strategische wijze te worden vormgegeven, waarbij alle belangrijke stakeholders worden meegenomen. Niet alle organisaties hebben de expertise in huis om dit (aspecten uit dit) beleid op te zetten. De adviseurs van Van Beek kunnen hierin ondersteuning bieden door integraal energiemanagement op te zetten en te integreren in uw bedrijfsprocessen. De adviseur heeft hier een coördinerende rol, overkoepelend over de verschillende afdelingen, met als doel het opzetten en bewaken van (aspecten van) integraal energiemanagement.

Techniek & haalbaarheid

Naast organisatorisch vermogen om het energiebeleid op te zetten en te integreren in uw organisatie, vraagt het ook om technische expertise en kennis van de actuele wetgeving. Zodoende kunnen maatregelen voortkomend uit uw energiebeleid technisch worden onderbouwd en getoetst op haalbaarheid. Daarnaast bent u vaak door de overheid verplicht om onderzoeken en audits uit te voeren, die in veel gevallen vragen om deze kennis. Van Beek beschikt over een breed team van specialisten, met verregaande kennis over energie en duurzaamheid, die ondersteuning kunnen bieden bij het uitvoeren van onder andere EED Energie-audits, het opstellen van energielabels en vele andere onderzoeken en studies.

Techniek en haalbaarheid
Monitoring Services

Monitoring services

Energiemonitoring loopt als een rode draad door integraal energiemanagement heen. Naast dat monitoring één van de drie essentiële onderdelen is van integraal energiemanagement, is het ook onmisbaar voor een succesvolle uitvoering van Proces & organisatie én Techniek & haalbaarheid. Van Beek beschikt met ErbisOne over een platform dat razendsnel oneindig veel data verwerkt naar concrete inzichten en analyses met betrekking tot uw verbruik. Daarnaast biedt Van Beek verschillende aanvullende oplossingen en diensten voor het succesvol monitoren van al uw energiestromen!

HET INTEGRAAL ENERGIEMANAGEMENT MAGAZINE

Integraal energiemanagement is dé aanpak voor een succesvolle energietransitie! Lees in dit magazine waarom en laat u inspireren door aansprekende praktijkvoorbeelden van deze aanpak.

 

VRAAG AAN

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.