Integraal energiemanagement

Integraal energiemanagement

Onze aanpak voor organisaties in de energietransitie

Integraal Energiemanagement

Met integraal energiemanagement werkt de hele organisatie proactief aan een succesvolle energietransitie.

Vanbeek kan het complete energiebeheer van jouw organisatie overnemen of ondersteuning bieden bij onderdelen hiervan. Wij hebben kennis van organisatie, processen, techniek én actuele wet- en regelgeving . Ook kunnen wij een EBS of EMS inrichten voor jouw organisatie. Hieronder vind je een overzicht van onze diensten.

Met integraal energiemanagement, sta je aan het roer van je eigen energietransitie

Erkende maatregelen lijsten, de Informatieplicht, EED energieaudit, EP-U energielabels et cetera; elke organisatie heeft te maken met de wettelijke verplichtingen van de overheid gericht op het versnellen van de energietransitie. In plaats van deze maatregelen reactief te blijven volgen, gelooft Vanbeek in een structureel en proactief energiebeleid. Met integraal energiemanagement staat jouw organisatie aan het roer van de eigen energietransitie.

Energie Impact Per Afdeling Integraal Energiemanagement

Een integrale aanpak voor de hele organisatie

In organisaties hebben de afzonderlijke afdelingen vaak op een eigen wijze impact op het energieverbruik. Processen en doelstellingen verschillen per afdeling en dat komt terug in de manier waarop de afdelingen naar energie en duurzaamheid kijken. Het is dan ook belangrijk dat het energiebeleid integraal wordt doorgevoerd waarin alle afdelingen en processen betrokken zijn. Zo worden afzonderlijke, soms tegenstrijdige, werkwijzen samengevoegd tot een effectieve én efficiënte aanpak, gericht op de energietransitie van de hele organisatie.

Door energiemanagement in te bedden in de organisatie wordt er draagvlak gecreëerd voor duurzaamheid en worden energiebesparende maatregelen op natuurlijke momenten genomen. Door dit beleid op een integrale wijze door te voeren in de organisatie worden alle processen, afdelingen en medewerkers vertegenwoordigd in een roadmap naar een duurzame bedrijfsvoering.

Organisatiextechniekxmonitoringservices

Onze dienstverlening is opgedeeld in drie aandachtsgebieden (elementen): 'Mens en organisatie', 'Techniek en haalbaarheid' en 'Monitoring services'. Via de afbeeldingen hieronder, vind je meer informatie over de dienstverlening per aandachtsgebied die wij als Vanbeek aanbieden.

Mens & organisatie

Het energiebeleid dient op een integrale en strategische wijze te worden vormgegeven, waarbij alle belangrijke stakeholders worden meegenomen. Niet alle organisaties hebben de expertise in huis om dit beleid op te zetten. Vanbeek kan hierin ondersteuning bieden door integraal energiemanagement op te zetten en te integreren in de bedrijfsprocessen. Onze consultant kan hierin een coördinerende rol vervullen, overkoepelend over de verschillende afdelingen, met als doel het opzetten en bewaken van (aspecten van) integraal energiemanagement. 

Lees hier meer 

 

Techniek & haalbaarheid

Naast organisatorisch vermogen om het energiebeleid op te zetten en te integreren in een organisatie, beschikt Vanbeek ook over alle benodigde technische expertise van actuele wetgeving en (duurzame) installaties. Met deze kennis kunnen onze consultants de maatregelen uit het energiebeleid onderbouwen en toetsen op technische haalbaarheid.

Ook kunnen onze consultants door kennis en ervaring, bedrijven en instellingen efficiënt helpen bij de uitvoering van alle wettelijk verplichte onderzoeken en audits, waaronder EED Energie-audits, het opstellen van EP-U energielabels en andere onderzoeken en studies.

Lees hier meer

 

Monitoring services

Energiemonitoring loopt als een rode draad door integraal energiemanagement heen. Naast dat energiemonitoring één van de drie essentiële elementen is van integraal energiemanagement, is het ook onmisbaar voor een succesvolle uitvoering van Proces & organisatie én Techniek & haalbaarheid.

Vanbeek beschikt met ErbisOne over een energiemonitoring platform dat razendsnel oneindig veel data verwerkt naar concrete inzichten en analyses met betrekking tot het verbruik van jouw organisatie. Daarnaast biedt Vanbeek veel slimme, aanvullende oplossingen en diensten voor het succesvol monitoren van al jouw energiestromen. 

Vanbeek kan een EBS of EMS (energiemonitoring; ErbisOne) met uitgebreide rapportage- en visualisatiemogelijkheden voor jouw organisatie inrichten. Energiemonitoring loopt als een rode draad door integraal energiemanagement. Inzicht in energie is de basis voor het opstellen van een duurzaam energiebeleid en ook de voortgang van ingezette maatregelen moet bewaakt worden aan de hand van feiten en cijfers.

Lees hier meer

Integraal energiemanagement magazine

Integraal energiemanagement is dé aanpak voor een succesvolle energietransitie! Lees in dit gratis magazine waarom en laat je inspireren door de praktijkvoorbeelden.

Direct aanvragen!