Actueel en publicaties Nieuws DUMAVA 2024
Indienen vanaf 3 juni 2024

Nieuwe ronde DUMAVA subsidie

Nieuws
29 februari 2024

De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

3 juni aanvraag indienen; € 237.500.000 beschikbaar!

Op 22 februari jl. is de definitieve DUMAVA regeling 2024 gepubliceerd. Het totale budget is € 237.500.000. Het subsidiebedrag is minimaal € 5.000 bij de uitvoering van 1 tot 3 maatregelen en minimaal € 25.000 bij een integraal project. In beide gevallen is het uit te keren subsidiebedrag maximaal € 1,5 miljoen. De subsidie kan vanaf 3 juni 2024 worden aangevraagd voor maatschappelijk vastgoed (scholen, kerken, zorggebouwen, overheidsgebouwen et cetera).

De aanvraagmogelijkheden:

  1. Subsidie voor 1,2 of 3 maatregelen:
    Voor maximaal 3 maatregelen die op de DUMAVA maatregellijst staan wordt 20% subsidie verstrekt. De lijst omvat o.a. isolatie van de gebouwschil, warmtepomp(boiler), warmteterugwinning uit ventilatielucht en PV-panelen gecombineerd met dakisolatie. Bij de aanvraag moet een energieadvies worden ingediend.
  2. Subsidie voor een integraal verduurzamingsproject:
    Hierbij wordt voor een pakket van maatregelen 30 tot 40% subsidie verstrekt. Voorwaarde is dat het maatregelpakket leidt tot een verbetering van het energielabel van minimaal 3 stappen en tot minimaal label B. Om dit aan te tonen moet bij de aanvraag een maatwerkadvies of portefeuille routekaart worden ingediend.

Gezien de grote belangstelling is het van belang om daadwerkelijk op de dag van opening van de regeling, 3 juni 2024, uw aanvraag in te dienen. Vanaf 20 mei 2024 kan je je conceptaanvraag aanmaken en opslaan via Mijn RVO. 

Hulp nodig bij de subsidie aanvraag?

Vanbeek kan ondersteuning bieden bij de subsidie aanvraag. Onze consultants hebben ervaring met het opstellen van het energieadvies of de portefeuille routekaart die vereist wordt bij de subsidieaanvraag van het integraal duurzaamheidsproject. Heeft jouw organisatie interesse in onze dienstverlening, dan raden wij je aan om niet te lang te wachten.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met: