Actueel en publicaties Nieuws DUMAVA subsidie razend populair

DUMAVA subsidiepot 2023 in een dag leeg

Nieuws
06 oktober 2023

De geldpot voor de DUMAVA subsidieregeling voor duurzaam maatschappelijk vastgoed op 18 september jl. was al na een dag leeg. In totaal kwam er dit jaar voor € 375 miljoen aan aanvragen binnen, terwijl er € 190 miljoen beschikbaar was gesteld. 

Van school tot religieus gebouw

Deze razend populaire regeling ondersteunt het verduurzamen van scholen, culturele instellingen, gebouwen van decentrale overheden, religieuze gebouwen, zorginstellingen en rijksmonumenten. Maatregelen die mogelijk recht hebben op de subsidie zijn onder andere isolatiemaatregelen, HR-glas en zonnepanelen.

Apart budget voor klein vastgoed

Dit jaar konden eigenaren 2 weken voordat DUMAVA opende hun aanvraag al tijdelijk klaarzetten. Zo hadden zij tijd om alles voor te bereiden. Ook nieuw deze ronde was dat meer eigenaren van ‘klein maatschappelijk vastgoed’ in aanmerking kwamen voor de subsidie. Van het budget van € 190 miljoen werd namelijk € 66,5 miljoen gereserveerd voor aanvragen onder de € 500.000.

Nieuwe kansen DUMAVA subsidie 2024 

In 2024 is er nieuw budget beschikbaar. Wanneer het budget beschikbaar wordt gesteld, is op dit moment nog onbekend. De regeling keert vanaf 2024 elk jaar terug tot 2030. Eigenaren kunnen zo zelf bepalen in welk jaar zij de subsidie aanvragen. In totaal is er € 1,9 miljard beschikbaar, mits het parlement het goedkeurt.

Bron:  RVO 28 september 2023

Meer weten? Wij helpen je graag op weg! Maak een vrijblijvende afspraak met: