Actueel en publicaties Nieuws ErbisOne introduceert: Excel Connection

ErbisOne introduceert: Excel Connection

15 november 2022
Excel Connection

ErbisOne is hét platform voor een succesvol energiemanagement. Het biedt organisaties namelijk de tools om aan de slag te gaan met al hun uitdagingen in de energietransitie. Om de gebruikers van ErbisOne hierin blijvend te voorzien, breiden wij het platform gericht uit met nieuwe oplossingen. Deze maand lanceren wij: De Excel Connection.

 

Rapporteren steeds belangrijker

De energietransitie gaat in een steeds sneller tempo en in veel organisaties staat dit thema (mede door de recente prijsstijgingen) dan ook steeds hoger op de agenda. Voor verschillende afdelingen, maar ook voor het management, is het daarom steeds belangrijker om hier goed op te kunnen sturen. Om deze reden zijn heldere rapportages en verslagen steeds belangrijker.

 

Dit zien wij terug in de grote variëteit in (bedrijfs)rapportages waarin energie & duurzaamheid terugkomen. Denk hierbij aan jaarlijkse MVO- & CSR-rapportages, ESG-reporting, Financiële jaarverslagen etc.

 

Wanneer de benodigde data hiervoor beschikbaar is in ErbisOne, kan hier in verschillende vormen over gerapporteerd worden in de portal. Echter, wij zien dat veel organisaties voor bepaalde rapportages gewend zijn te werken met Excel óf dat er over energie gerapporteerd moet worden in een bepaald specifiek XLS format. Om deze reden is er een actieve koppeling ontwikkeld tussen ErbisOne en Excel, die alle benodigde data via een plug-in beschikbaar stelt in jouw werkbladen.

 

Data uit ErbisOne in jouw Excel spreadsheet

Het exporteren van data uit ErbisOne naar Excel was altijd al mogelijk, maar slechts in een vast format. Met de nieuwe plug-in wordt het mogelijk om de waarden van alle meters en variabelen in ErbisOne op te halen in Excel en hier vanuit cellen naar te verwijzen. Zo haal je alle benodigde data op, neem je deze mee in Excel-formules en uiteindelijk in de door jouw ontwikkelde spreadsheet. Vervolgens kun je alle velden te alle tijden actualiseren door de meest recente data op te halen. Met de koppeling worden hiermee voortaan de rapportages automatisch gevuld met betrouwbare actuele data. Geen gedoe meer om periodiek (foutgevoelig) getallen handmatig te moeten invoeren. Kortom tijdbesparing en betrouwbare rapportages.

 

Data importeren

Naast het exporteren van data, biedt de koppeling tevens de mogelijkheid om verbruiken en meterstanden gemakkelijk in te lezen in ErbisOne. Met één druk op de knop haal je alle aangemaakte handmeters op, om deze vervolgens te voorzien van de meest recente waarden en kun je gemakkelijk importeren in ErbisOne. Uiteraard kan dit laatste ook via de meterinvoer App van ErbisOne indien gewenst.

Meer weten over ErbisOne? Neem contact op!