Actueel en publicaties Nieuws ErbisOne XML-upload en Informatieplicht
Beheer je EML in ErbisOne

Tip! ErbisOne XML-upload handig voor Informatieplicht

Nieuws
31 januari 2024

Update 31 januari 2024! Sinds kort is het ook mogelijk om een reeds ingediende XML upload in het eLoket, achteraf te importeren in ErbisOne. Hierdoor kan je vanaf nu de EML eenvoudig via ErbisOne beheren.

In de Maatregelen Management module van ErbisOne is het sinds kort mogelijk om een XML-upload te maken van de ingevoerde Erkende Maatregelen. De XML-upload kan vervolgens gebruikt worden voor het indienen van de Informatieplicht in het eloket van RVO.

De XML-upload is interessant voor bedrijven en instellingen die meer dan 5 locaties beheren. In het RVO eLoket kan per XML-upload de gegevens van maximaal 100 locaties in één keer worden ingelezen. In de ErbisOne module kunnen gebruikers gegevens van zoveel locaties invoeren als nodig is. Bovendien is het mogelijk om een XML-upload uit te voeren met EML* gegevens van 5 tot 100 locaties. Dit sluit goed aan op de geldende wetgeving.

Inzicht maatregelen van alle locaties

ErbisOne gebruikers, die al met de XML-upload hebben gewerkt, geven aan dat het veel tijdswinst oplevert en dat het lekker snel werkt. Daarnaast wordt hiermee de informatie van alle EML locaties in één database verzameld. Zo heeft de organisatie continu inzicht in de status van de maatregel en weet men op tijd wanneer het geüpdatet moet worden. En bij een volgende (Informatieplicht) ronde is het veel makkelijker om de nieuwe EML in te dienen.

Ook alle eigen maatregelen (buiten EML)

De informatieplicht legt de basis voor het besparen van energie en betreft het indienen van Erkende Maatregelen. Aanvullend op de informatieplicht is het in de Maatregelen Management module ook mogelijk om alle eigen maatregelen (buiten EML) in te voeren. Deze bredere toepasbaarheid wordt door ErbisOne gebruikers ervaren als een echte meerwaarde.

Bron: Informatie RVO over XML-upload lees je hier.  

*)EML = Erkende Maatregelen Lijsten

Wil je meer weten over ErbisOne? Neem dan contact op met: