Actueel en publicaties Nieuws Reminder: Er is nog budget beschikbaar binnen de DUMAVA subsidieregeling

Reminder: Er is nog budget beschikbaar binnen de DUMAVA subsidieregeling

Nieuws
26 juni 2024

DUMAVA

Op dit moment is er nog subsidie beschikbaar binnen de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). Volgens de laatste stand op de DUMAVA-website van het RVO (24-06-2024) is er nog 32% beschikbaar van het totale budget. Van de beschikbare 32% is ca. 33% gereserveerd voor de integrale projecten en de overige 67% voor 1, 2, of 3 maatregelen. De uiterlijke indieningsdatum is 31 oktober 2024: zolang er nog budget beschikbaar is, kan er nog subsidie voor maatschappelijk vastgoed aangevraagd worden. Als voor een gebouw eerder DUMAVA-subsidie ontvangen is voor 1,2 of 3 maatregelen kan nogmaals DUMAVA aangevraagd worden voor andere losse maatregelen of een integraal project. Uiteraard kan Vanbeek hierbij ondersteunen waarbij de advieskosten gemaakt door Vanbeek subsidiabel zijn met de aanvraag. In het verleden heeft onze ondersteuning al geresulteerd in ca. 20 miljoen euro subsidieaanvraag.

De aanvraagmogelijkheden:

Subsidie voor 1,2 of 3 maatregelen:

Voor maximaal 3 maatregelen die op de DUMAVA maatregellijst staan wordt 20% subsidie verstrekt. De lijst omvat o.a. isolatie van de gebouwschil, warmtepomp(boiler), warmteterugwinning uit ventilatielucht en PV-panelen gecombineerd met dakisolatie. Bij de aanvraag moet een energieadvies worden ingediend.

Subsidie voor een integraal verduurzamingsproject:

Hierbij wordt voor een pakket van maatregelen 30 tot 40% subsidie verstrekt. Voorwaarde is dat het maatregelpakket leidt tot een verbetering van het energielabel van minimaal 3 labelstappen en tot minimaal label B. Om dit aan te tonen moet bij de aanvraag een voorlopig en nieuw energielabel, maatwerkadvies én portefeuille routekaart worden ingediend.

 

Hulp nodig bij de subsidie aanvraag?

Vanbeek kan ondersteuning bieden bij de subsidie aanvraag. Onze consultants hebben ervaring met het opstellen van het energieadvies of de portefeuille routekaart die vereist wordt bij de subsidieaanvraag van het integraal duurzaamheidsproject. Heeft jouw organisatie interesse in onze dienstverlening, dan raden wij je aan om niet te lang te wachten.

Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met: