Actueel en publicaties Nieuws Terugblik op 2022: een bewogen jubileumjaar

Terugblik op 2022: een bewogen jubileumjaar

Nieuws
19 december 2022
Eindejaarsgroet 2022

Het jaar is weer bijna voorbij! Een mooi moment om terug te blikken op een bewogen 2022. Een jaar waarin Vanbeek haar 40e jubileum vierde en vele nieuwe collega’s heeft mogen verwelkomen. Ook was 2022 het jaar waarin vele organisaties werden geconfronteerd met extreme energieprijzen, nieuwe wetgeving en stijgende maatschappelijke druk tot verduurzaming. Kortom: een bewogen jubileumjaar! Directeur van Vanbeek Ron Hendriks blikt terug:

“40 jaar geleden direct na de 2e oliecrisis is Vanbeek gestart in de wereld van energiebesparing. Wie had toen kunnen bevroeden dat we in ons 40e jubileumjaar in een energiecrisis zouden zitten die zijn weerga niet kent. Een periode van meerdere disruptieve veranderingen die tezamen komen, een oorlog met als gevolg opdrijvende energieprijzen en een componentencrisis, en dat na een mondiale pandemie.

En toch kunnen deze grote uitdagingen leiden tot positieve verandering. Denk alleen al aan de versnelling van de energietransitie die dit teweeg brengt. Terugverdientijden die ineens enorm verkorten voor energiebesparende maatregelen; inzet van duurzame energie die in korte tijd nog veel interessanter is geworden.

Wij voelen ons als Vanbeek bevoorrecht hier onze opdrachtgevers dagelijks mee te mogen ondersteunen in hún route naar CO2-neutraal.  Wij willen hun via deze weg nogmaals danken voor het vertrouwen en we zien uit naar de verdere samenwerking de komende 40 jaar.

Tot slot wil ik de hoop uitspreken dat voor 2023 de verharding van de maatschappij en de onzekerheid die het geheel met zich meebrengt, mag verzachten naar een leefbare wereld zonder oorlog die alleen maar wordt bereikt met gezamenlijke verdraagzaamheid. Namens alle medewerkers van Vanbeek wens ik u fijne dagen in goede gezondheid!”