Actueel en publicaties Nieuws Vanbeek ondertekent de Green Deal 3.0

Vanbeek ondertekent de Green Deal 3.0

Nieuws
15 december 2022
Green Deal

Op donderdag 8 december zijn collega’s Ron Hendriks (Directeur) en Pieter Metz (Lead Consultancy) afgereisd naar Amersfoort voor de ondertekening van de Green Deal 3.0 – ‘Samen werken aan Duurzame Zorg’. Hiermee erkennen én ondersteunen wij net als in 2018 de gestelde doelen voor de gezondheidszorg, die deze keer nóg concreter en ambitieuzer zijn.

Ondertekend door ruim 150 organisaties

Waar de Green Deal 3.0 in november al werd ondertekend door onder andere Ernst Kuipers, Mark Harbers, het MPZ en de Groene Zorg Alliantie, was het nu de beurt aan zo’n honderd andere organisaties op het landelijke ondertekenmoment. Naast Vanbeek waren er op het landelijke ondertekenmoment vele zorginstellingen uit zowel de care- als de cure-sector. Inmiddels is de Green Deal 3.0 ruim 150 keer ondertekend.

De vijf thema’s van de Green Deal

Met de ondertekening van de Green Deal 3.0 committeren al deze zorginstellingen en verwante organisaties zich wederom aan de gemaakte afspraken op het gebied van vijf  thema’s:

  1. Actievere inzet op gezondheidsbevordering.
  2. Vergroten van kennis & bewustwording, duurzaamheid in de curricula van zorgonderwijs.
  3. Verlagen van CO2-uitstoot, met als doel 30% CO2-reductie in 2026 en klimaatneutraal in 2050 voor vastgoed en vervoer.
  4. Verminderen van primair grondstoffengebruik, met als doel 25% minder restafval in 2026 en maximaal circulaire zorg in 2050.
  5. Terugbrengen van de milieubelasting door medicatie(gebruik).


Met onze partners aan de slag!

Vanbeek werkt samen met zorginstellingen en ziekenhuizen aan hún uitdagingen in de energietransitie. Door de inbreng van onze kennis, expertise en software ondersteunen wij dagelijks bij het realiseren van de duurzame ambities op honderden zorglocaties. Dit zorgt ervoor dat wij ons uiterst betrokken voelen bij de verduurzaming van de gezondheidszorg, dat wordt versterkt door de ondertekening van de Green Deal 3.0.

Meer weten over onze rol bij zorginstellingen?