Actueel en publicaties Nieuws VBoptimum; groeien vanuit een nieuwe start

VBoptimum; groeien vanuit een nieuwe start

Nieuws
22 september 2023
VB Optimum 2023 Nb
Begin dit jaar is VBoptimum verzelfstandigd om vanuit een onafhankelijke rol verder te groeien in de markt.  

VBoptimum groeit en ontwikkelt zich tot een specialist op het gebied van voorspellende energie- en klimaatsturingen. VBoptimum is gestart als onderdeel van Vanbeek om Priva ecoBuilding op de juiste manier in de markt te implementeren. Met een Digital Twin techniek die op- basis van voorspellingen installaties aanstuurt om energie te besparen. De technologie heeft zich bewezen met besparingen van gemiddeld 15 tot 30%. Het opzetten van de Twin, het matchen met het gebouw, het valideren van de bestaande installaties en de integratie in het Gebouwbeheersysteem is een specialisme gebleken. VBoptimum werkt samen met Priva aan de opschaling en het ontwikkelen van kennis. Door partners op te leiden, een klantinterface te ontwikkelen en praktijkervaringen op te doen die worden meegenomen in de doorontwikkeling van de tool. VBoptimum noemt dit ‘VBoptimize’, powered by ecoBuilding. Inmiddels hebben de projecten zich bewezen in de markt en is begin dit jaar VBoptimum verzelfstandigd om vanuit een onafhankelijke rol verder te groeien in de markt.  

De missie van VBoptimum is om deze nieuwe manier van energie sturen standaard te maken in alle gebouwen. ‘Slimme gebouwen’ die niet alleen energiezuinig zijn, maar waar ook duurzame energie effectief wordt benut en opslag mogelijk wordt. Slim, efficiënt en klaar voor het energienet van de toekomst. Altijd met het gewenste comfort voor de gebruiker als uitgangspunt.

“VBoptimize, powered by ecoBuilding is een overkoepelend systeem gebruik makend van algoritmes die het optimum in een gebouw, energiesysteem of een energienet realiseren. Het kijkt niet alleen naar klimaat, maar ook naar zaken als zonnepanelen, batterijen en toekomstige energietarieven. Dit is fabricaat onafhankelijk en gaat verder dan een gebouwbeheersysteem (GBS). Het verrijkt het GBS met geoptimaliseerde sturingen waarin wordt geanticipeerd op de toekomst. Om dit te laten groeien werken we samen met alle installateurs, leveranciers en adviesbureaus”, aldus Frank Visscher oprichter van VBoptimum. Het verzelfstandigen van VBoptimum was daarmee een logische keuze. We zorgen hiermee voor onafhankelijkheid, focus op onze missie en het specialisme dat we ontwikkelen.

De strategische samenhang tussen VBoptimum en Vanbeek blijft ongemoeid. Vanuit het integraal energiemanagement zijn de Digital Twin technieken zoals door VBoptimum ingezet onmisbaar in de route naar CO₂ neutraal, alsmede een gebalanceerd netwerk. Met het ErbisOne platform worden besparingen transparant en zichtbaar voor de opdrachtgevers. Als Vanbeek zien we uit naar de verdere ontwikkeling en samenwerking met VBoptimum om onze opdrachtgevers verder te ontzorgen.

Hierbij wensen we VBoptimum veel succes in de komende jaren. Geïnteresseerd geraakt in de oplossing die VBoptimum mogelijk kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met je contactpersoon van Vanbeek of rechtstreeks met Frank Visscher (frank.visscher@vboptimum.com, 0653485798).

Meer weten over onze dienstverlening en samenwerking met VBoptimum?