Contact Werken bij Medior Energieconsultant

Medior Energieconsultant

Wil jij als medior energieconsultant organisaties helpen met vraagstukken in de energietransitie? Ben jij een ervaren energieconsultant die de juiste verbanden kan leggen tussen data en techniek? Dan is Vanbeek jouw bedrijf!

Vanbeek is dé marktleider op het gebied van integraal energiemanagement. Wij werken als partner in de energietransitie voor toonaangevende organisaties in o.a. de volgende sectoren: zorg, onderwijs, retail, industrie, dienstverleners en de overheid (rijksoverheid, provincies en gemeenten).

Ons team van consultants maakt het dagelijks mogelijk dat onze opdrachtgevers grip krijgen en houden op energie en duurzaamheid. Dat doen wij door de unieke combinatie van monitoring services en consultancy; elementen die noodzakelijk zijn om de energietransitie van een organisatie te managen. Het draait bij ons om een mix van data, techniek én mensen.

Vanbeek is onderdeel van de Priva-groep en samen dragen wij bij aan een duurzamere wereld.

Wat ga je doen?

Als energieconsultant voer jij werkzaamheden in het kader van integraal energiemanagement. Het is een brede en afwisselende functie met met werkzaamheden op het gebied van energiemonitoring, met ons eigen monitoringsplatform ErbisOne en het uitvoeren van technische en haalbaarheidsonderzoeken ter ondersteuning van een verantwoord energiebeleid. Afhankelijk van de klantvraag ben je actief in een coördinerende rol, in een ondersteunde rol of ben je actief in projecten op dit vlak. 

Het betreft een mix van werken als energiecoördinator én het werken in verduurzamingsprojecten. Concreet moet je hierbij denken aan: energiebesparingsonderzoeken, het opstellen van routekaarten tot CO2-neutraal, het uitvoeren van detacheringswerkzaamheden, het uitvoeren van data-analyses, het werken met de data van de energiemonitoringssystemen, het uitvoeren van financieel energiebeheer, etc.

Met het resultaat van het werk van jou en je collega’s kan de klant zijn energieambitie realiseren én lever je een actieve bijdrage aan het behalen van de klimaat- en energiedoelstellingen voor 2030. 

Binnen Vanbeek geloven we niet in strakke functieprofielen, maar méér in de talenten en kracht van mensen. Vanuit deze functie kan je jezelf in de breedte en/of diepte ontwikkelen in de consultancy van energiemanagement.

Wie ben jij?

Jij bent toe aan een volgende stap in je loopbaan en wil een actieve en concrete bijdrage leveren aan de energietransitie in een ondernemende organisatie. Je bent een teamplayer, die ook zelfstandig en verantwoordelijk kan werken. Je bent accuraat, stressbestendig, hebt inhoudelijke energiekennis, technische kennis en inzicht, gevoel voor cijfers, bent klantgericht en communicatief sterk. Je vindt het prettig om in een dynamisch team voor meerdere klanten tegelijk te werken. Bovendien heb je een persoonlijke drive voor duurzaamheid.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde HBO-of WO-opleiding in een relevante studie  
 • Je wil graag werken in team van energieconsultants in een kennisrijke en innovatieve organisatie
 • Je hebt goede kennis van Microsoft Office, met name Excel;
 • Je hebt relevante werkervaring in een soortgelijke functie en hebt kennis van de energiemarkt;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar;
 • Je hebt (bij voorkeur) kennis van data, databases of energiemonitoringssystemen.

Wat krijg jij?

 • Interne opleidingen, coaching en een ontwikkelbudget;
 • Gevarieerde werkzaamheden door afwisseling in technologieën, markten en projecten;
 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Flexibele werktijden van 32-40 uur per week, in een gezonde werk/privé balans
 • Een innovatieve werkomgeving, een fijn team met veel expertise, een werkplek in een open cultuur gericht op samenwerken, leren én plezier maken! Bij Vanbeek maken wij samen het verschil!

Waarom Vanbeek?

Vanbeek biedt een prettige, kennisrijke en informele werkomgeving. Bij Vanbeek werk je met het hele bedrijf: bureaubeheer, monitoring services, software development, verkoop en je teamgenoten van consultancy, gezemenlijk aan een hoogwaardige dienstverlening op het gebied van integraal energiemanagement. Samen werken wij met hart voor de zaak aan de duurzame ambities van onze klanten. Naast hard werken is gezelligheid minstens zo belangrijk. Ons mooie kantoor is gevestigd in een monumentaal pand in het hart van Arnhem op steenworpafstand van Arnhem Centraal en is in 2019 geheel verduurzaamd. Kortom; een mooie en fijne werkplek.

Solliciteer direct!

Je kan je sollicitatie indienen via het onderstaande formulier of je kan je sollicitatie per mail sturen naar marielle.van.dijk@vanbeek.com. Na ontvangst van je gegevens nemen wij spoedig contact met je op.

Dit formulier is uitgeschakeld totdat u de noodzakelijke cookies toestaat.

Wijzig uw cookievoorkeuren

Neem contact op voor meer informatie of een kennismaking