Klantverhalen Jumbo
Energiemanagement met ErbisOne bij Jumbo

Jumbo Supermarkten

Retail
2022
Jumbo
  • Probleem

Jumbo Supermarkten is een multisites organisatie, dat wil zeggen dat Jumbo veel vestigingen heeft op meerdere locaties. Jumbo wil weten welke vestigingen slecht presteren op energiegebied.

 

  • Oplossing

Door alle vestigingen van Jumbo in het energiemonitoringssysteem ErbisOne te zetten, kunnen deze onderling worden gebenchmarkt. Zo worden de gebouwen met de slechtste energieprestaties aangespoord om energiebesparende maatregelen door te voeren. 

 

  • Voordelen

Het inzetten van energiemonitoring met ErbisOne heeft een forse kostenbesparing opgeleverd voor veel vestigingen van Jumbo.

 

Bewustwording op operationeel winkelniveau met energiemonitoring

Voor Jumbo is de functionaliteit van ErbisOne zo ingericht dat een goede vergelijking of benchmarking tussen locaties leidt tot inzicht in besparingsmogelijkheden. Gerichte rapportages over energiekosten, facturen en budgetten leiden tot bewustwording van kosten op operationeel winkelniveau.

 

Informatieplicht

Op gebied van energiebeheer wordt informatie beheerd over gerealiseerde en nog mogelijke energiebesparende maatregelen. Via de ErbisOne website kan een Jumbo ondernemer de vergunningverlener in één oogopslag alle informatie presenteren die hij wettelijk verplicht is te rapporteren. Daarnaast helpt ErbisOne Jumbo in haar organisatiedoelstelling om de voortgang van het MVO-beleid op de juiste manier te presenteren naar haar medewerkers en klanten.

 

Grip op energie op elk organisatieniveau

Naast dit inzicht draagt de informatie uit ErbisOne significant bij aan kostenbesparing door de verantwoordelijke managers informatie te bieden over factuurcontrole, te hoge energiegebruiken en de voortgang van energiebesparingsplannen. Kortom, een complete energiemanagementoplossing die leidt tot 'Grip op Energie' op elk organisatieniveau.

Nieuwsgierig naar de dienstverlening van Vanbeek? Neem vrijblijvend contact op met: