Klantverhalen Rijksvastgoedbedrijf
Vanbeek monitoring en Programma Groene Technologieën Rijksvastgoedbedrijf

Rijksvastgoedbedrijf

Overheid
2022
Gebouw met gevelgroen

Rijksvastgoedbedrijf heeft na een openbare aanbesteding een raamovereenkomst gegund aan het Arnhems adviesbureau en monitoringsspecialist Vanbeek. 

Rijksvastgoedbedrijf heeft na een openbare aanbesteding een raamovereenkomst gegund aan het Arnhems adviesbureau en monitoringsspecialist Vanbeek. Het Rijksvastgoedbedrijf is hierbij op zoek gegaan naar een partner die de monitoring zal verzorgen van de testomgevingen in het Programma Groene Technologieën (PGT) 3.0. De eerste opdracht hiervan betreft de monitoring van de testomgeving in het Rijkskantoor in Rijswijk.

 

Programma Groene Technologieën

Het Rijksvastgoedbedrijf onderzoekt met het Programma Groene Technologieën 3.0 innovatieve technologieën die bijdragen aan energiebesparing en CO2-vermindering in de rijks huisvesting en brengt deze in de praktijk. In een aantal testomgevingen worden deze innovaties toegepast. Het doel van de opdracht voor de monitoring is het verkrijgen van informatie die voldoende inzicht biedt in:

  1. het functioneren van de innovatieve toepassingen
  2. de toepasbaarheid en schaalbaarheid van de innovatieve toepassingen naar een groter gedeelte van de gebouwvoorraad van het Rijksvastgoedbedrijf.

 

Vanbeek is verheugd om samen met het Rijksvastgoedbedrijf de komende jaren de effecten voor grootschalige uitrol te monitoren en te toetsen. Met de gewonnen aanbesteding zet Vanbeek een volgende stap in haar groeistrategie. Vanuit haar duurzame missie faciliteren zij efficiënt energiegebruik met monitoringservices en consultancy. Het ontvangen en verwerken van grote hoeveelheden data naar zinvolle stuurinformatie is de basis van haar hoogwaardige dienstverlening.

Extra informatie over het Programma Groene Technologieën leest u hier.

Meer weten over de dienstverlening van Vanbeek? Neem vrijblijvend contact op met: