Klantverhalen Universiteit Leiden
Duurzaam in Beeld; Universiteit Leiden laat duurzaamheid zien

Universiteit Leiden

Onderwijs
2022
Universiteit Leiden

Op welke wijze laat ik mijn omgeving zien welke inspanningen verricht worden op gebied van verduurzaming van mijn organisatie? Deze vraag houdt veel duurzaamheidscoördinatoren regelmatig bezig.

Er wordt al veel gedaan op gebied van duurzaamheid, veel is onderzocht, besparingsmaatregelen zijn doorgevoerd, resultaten worden behaald en er wordt continu gewerkt aan het creëren van meer bewustwording. Toch zijn deze inspanningen op gebied van duurzaamheid vaak niet of onvoldoende zichtbaar binnen en buiten de organisatie.

 

Universiteit Leiden Duurzaam in Beeld

Ook Universiteit Leiden worstelde met dit vraagstuk. Een onderzoek door studenten benadrukte dit nog eens extra: veel inspanningen om de op gebied van duurzaamheid, maar de behaalde resultaten zijn nog onvoldoende zichtbaar. Hierop is geanticipeerd en doelen en stappen zijn vastgelegd in het milieubeleidsplan. De uitwerking van één van deze acties heeft geresulteerd in Duurzaam in Beeld! Dit is de naam van de website die is gekoppeld aan de website van de universiteit. Op Duurzaam in Beeld worden de energie- en duurzaamheidsprestaties van de gebouwenvoorraad in beeld gebracht. Het is een interactieve, dynamische website waarbij via linkjes achtergrond documenten beschikbaar kunnen worden gemaakt.

 

Hoe werkt het?

De opbouw van de website is herkenbaar en praktisch aan de hand van een plattegrond. Op de plattegrond kan een gebouw worden aangeklikt. Met een mouseover worden de basisdata energie, CO2 en benchmark getoond en met een muisklik kan detailinformatie van het gebouw worden bekeken. Er worden prestaties van de afgelopen maanden getoond, maar ook de CO2 footprint van het pand per scope en de BREEAM score. Achterliggende documenten zoals milieubeleidsplan, gebouwonderzoeken, BREEAM scores en gebouwanalyses zijn te bekijken via de button 'meer informatie'.

 

Meer weten?

Wil jij de geleverde inspanningen met betrekking tot de verduurzaming van het vastgoed ook op deze wijze zichtbaar kunnen maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Vanbeek, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie. 

Nieuwsgierig naar de dienstverlening van Vanbeek? Neem vrijblijvend contact op met: