Klantverhalen DAF Trucks
Energiemanagement als schakel in milieuzorg bij DAF Trucks N.V.

DAF Trucks N.V.

Industrie
2022
DAF Trucks
  • Probleem

DAF Trucks wil dat de eigen processen en producten zo min mogelijk effect hebben op het milieu.

  • Oplossing

Erbis wordt ingezet als integraal energiemanagementsysteem.

  • Voordelen

Prestaties van het energieverbruik van diverse bedrijfsonderdelen wordt gevolgd en verschillende rapportages worden door Erbis gegenereerd.

 

Over DAF Trucks N.V.

DAF Trucks N.V., een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc., één van de grootste producenten van zware trucks in de wereld, is een toonaangevende producent van lichte, middelzware en zware trucks met in de EU een marktaandeel van 15,2% in de klasse boven 15 ton. DAF produceert een compleet programma trekkers en bakwagens, met het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten als assen en motoren voor met name bus- en touringcarproducenten over de gehele wereld. DAF Trucks N.V. heeft fabrieken in Eindhoven en in het Belgische Westerlo en meer dan 1.000 dealers en servicepunten in Europa. Voor meer informatie kunt u de website van DAF Trucks bekijken.

Transportefficiency en milieubelasting

De klant staat centraal bij DAF. Lage kosten per kilometer, een hoog kwaliteitsniveau, comfort voor de chauffeur, een laag brandstofverbruik, minimale belasting van het milieu en een hoge transportefficiency zijn daarbij de uitgangspunten.

DAF Trucks N.V. zorgt er voor dat de eigen processen en producten zo min mogelijk effect hebben op het milieu. Naast een voortdurende verbetering van de kwaliteit en efficiency werkt DAF ook continu aan het verder reduceren van de milieubelasting in al haar activiteiten.

Om de reductie van de milieubelasting te borgen voldoet DAF Trucks N.V. aan de ISO14001 norm, een gecertificeerd Milieuzorgsysteem. Binnen DAF wordt een deel van de milieubelasting veroorzaakt door het gebruik van energie en water. Hiertoe heeft DAF een Energiemanagementsysteem integraal opgenomen in het eigen Milieuzorgsysteem en is de organisatie aangesloten bij de MeerJarenAfspraak Energie-Efficiency zoals opgesteld door het Mnisterie van Economische Zaken.

 

Energiemonitoring als onmisbare schakel

Om het energie- en waterverbruik te volgen gebruikt DAF Trucks N.V. al sinds 2000 het energiemonitoringsysteem Erbis van Vanbeek. Dit monitoringsysteem bewaakt onder andere de prestaties van het energieverbruik van de diverse bedrijfsonderdelen. Met de ondersteuning van Vanbeek zijn wekelijkse, maandelijkse, kwartaal- en jaarrapportages ontworpen, die door Erbis worden gegenereerd. Erbis is daarmee een onmisbare schakel van het Energiemanagementsysteem geworden.

 

 

ErbisOne

Extra informatie: Erbis is een van onze Monitoring Services. Wil je meer weten over ons energiemonitoringssysteem (EMS), ga dan naar ErbisOne (opvolger van Erbis). Of maak een vrijblijvende afspraak met onze contactpersonen onderaan deze pagina. 

Meer weten over de dienstverlening van Vanbeek? Neem vrijblijvend contact op met: