Mens en Organisatie Financieel energiebeheer

Financieel energiebeheer

Vanbeek laptop groen zomer

Controle houden over het financieel energiebeheer zorgt ervoor dat de energiekosten niet onnodig hoog zijn. Wij zien nog te vaak bij zowel onze grote als kleine klanten dat het financiële deel van het energiebeheer onvoldoende onder controle is.

De financiële kant van energiebeheer kent vele onderwerpen:

 • budgettering
 • facturatie (& controle)
 • interne- en externe doorbelasting
 • realisatie
 • inkoop
 • kWmax
 • energiebelasting
 • subsidies

 

Grip hebben op financieel energiebeheer zorgt ervoor dat er niet teveel energiekosten betaald worden.

 

Onnodig hoge kosten

Te vaak zien wij bij onze klanten dat een deel van bovenstaande onderwerpen onvoldoende onder controle worden gehouden en dat hier veel onnodige kosten worden gemaakt. De praktijk wijst uit dat financieel energiebeheer bij veel organisaties voor verbetering vatbaar is, doordat controllers en inkopers vaak onvoldoende inzicht hebben in de karakteristieken van financieel energiebeheer.

Top drie 'geen grip op financieel energiebeheer' bij onze klanten:

 1. Binnen enkele industriële klanten zijn de aansluitingen voor de energiebelasting niet geclusterd, waardoor er onnodig veel energiebelasting wordt betaald.
 2. De kWmax controle wordt niet geregeld uitgevoerd, waardoor er continue te hoge aansluitkosten met de netbeheerder worden afgerekend.
 3. Naarmate het energieverbruik en de gebruikersprofielen beter bekend zijn, weet de energieleverancier beter wat de klant vraagt; kan de leverancier ook aan de klant een scherper energieprijs aanbieden.

 

Financieel beheer van energie is onlosmakelijk verbonden met energiemonitoring. Het transparant vastleggen van de data in combinatie met de inzichten van onze financieel energiespecialist, helpen hierbij.

Integraal energiemanagement magazine

Integraal energiemanagement is dé aanpak voor een succesvolle energietransitie! Lees in dit gratis magazine waarom en laat je inspireren door de praktijkvoorbeelden.

Direct aanvragen!

Meer weten over onze dienstverlening op gebied van financieel energiebeheer?