Actueel en publicaties Nieuws Vanbeek door DGBC gecertificeerd als WEii-licentiehouder

Vanbeek door DGBC gecertificeerd als WEii-licentiehouder

Nieuws
26 juni 2024

WEii licentiehouder

Veel marktpartijen maken gebruik van de Werkelijke Energie Intensiteit Indicator, oftewel WEii, om de Paris Proof score van hun gebouwen en portefeuilles te monitoren. Deze ontwikkeling is ook merkbaar bij onze klanten. In ErbisOne wordt steeds vaker de Paris Proof status van gebouwen in de vorm van de actuele WEii score gemonitord en gerapporteerd.

Sinds deze maand is Vanbeek ook WEii-licentiehouder geworden, waarmee het gekwalificeerd is om WEii-scores op te stellen en WEii-certificaten voor gebouwen af te geven. In één van de sessies op het Paris Proof plein op de Provada beurs overhandigde Martin Mooij van de Dutch Green Building Council (DGBC) aan Ron Hendriks het licentiehouderschap. Met deze licentie is Vanbeek één van de eerste partijen die een officiele WEii registratie volgens gestelde richtlijnen kan uitvoeren.

In deze sessie werd stilgestaan bij het belang van een WEii-certificaat en werd een aansprekend voorbeeld besproken: ons eigen monumentale kantoorpand uit 1875. Met de inzet van diverse maatregelen en innovaties kon ook dit vastgoed op een praktische manier Paris Proof worden gemaakt.

Tijdens de sessie werd uitgebreid ingegaan op de specifieke stappen die waren ondernomen om het pand te verduurzamen. Zo werden voorbeelden gegeven van de gebruikte technieken en innovaties, zoals geavanceerde isolatie, duurzame verwarmingssystemen, inzet van digital twin sturing en energie-efficiënte verlichting. Daarnaast werden de voordelen van een WEii-certificaat uiteengezet, zoals verbeterde energie-efficiëntie, lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot.

Vanbeek is verheugd met het licentiehouderschap en wij zien er naar uit om onze klanten hier naar wens in te kunnen voorzien. Wil je meer weten over Paris Proof en de WEii-certificering, neem dan gerust contact met ons op!

Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met: