Contact Werken bij Junior Energieconsultant

Junior Energieconsultant

Wil jij als junior energieconsultant organisaties helpen met vraagstukken in de energietransitie? Ben jij goed met cijfers en wil jij leren de juiste verbanden te leggen tussen data en techniek? Dan is Vanbeek jouw bedrijf!

Vanbeek is dé marktleider op het gebied van integraal energiemanagement. Wij werken als partner in de energietransitie voor toonaangevende organisaties in o.a. de volgende sectoren: zorg, onderwijs, retail, industrie, dienstverleners en de overheid (rijksoverheid, provincies en gemeenten).

Ons team van consultants maakt het dagelijks mogelijk dat onze opdrachtgevers grip krijgen en houden op energie en duurzaamheid. Dat doen wij door de unieke combinatie van monitoring services en consultancy; elementen die noodzakelijk zijn om de energietransitie van een organisatie te managen. Het draait bij ons om een mix van data, techniek én mensen.

Vanbeek is onderdeel van de Priva-groep en samen dragen wij bij aan een duurzamere wereld.

Wat ga je doen?

Als junior energieconsultant voer je onder begeleiding van een (senior) consultant werkzaamheden uit in het kader van integraal energiemanagement. Jouw ondersteunende werkzaamheden zijn breed te definiëren en afhankelijk van de lopende opdrachten. Deze taken vallen bijvoorbeeld binnen energiebesparingsonderzoeken, het opstellen van routekaarten tot CO2-neutraal, het opstellen van energielabels, het uitvoeren van data-analyses, het werken met de data van de energiemonitoringssystemen of het ondersteunen van financieel energiebeheer.

Binnen Vanbeek geloven we niet in strak voorgedefinieerde vacatures, maar méér in de talenten en kracht van mensen. Vanuit deze functie kan je jezelf in de breedte en/of diepte ontwikkelen in de consultancy van energiemanagement.

Wie ben jij?

Je bent een echte teamplayer, maar kan zeker ook goed zelfstandig werken. Je bent accuraat, stressbestendig, hebt technische kennis en inzicht, gevoel voor cijfers, bent klantgericht en communicatief. Je vindt het prettig om in een dynamisch team aan verschillende projecten tegelijk te werken. Bovendien heb je een persoonlijke drive voor duurzaamheid.

Als bovenstaande informatie je aanspreekt, je jezelf herkent in de gevraagde competenties en je voldoet aan onderstaande vereisten, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Je hebt enige jaren relevante werkervaring, maar als leergierige starter ben je ook welkom
 • Je hebt goede kennis van Microsoft Office met name Excel
 • Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar
 • Je hebt bij voorkeur technisch inzicht en enige kennis van databases of energiemonitoringssystemen.

Wat krijg jij?

 • Interne opleidingen, coaching en een ontwikkelbudget;
 • Kennis en ervaring door gevarieerde werkzaamheden met afwisseling in technologieën, markten en projecten;
 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Flexibele werktijden van 32-40 uur per week, in een gezonde werk/privé balans;
 • Een innovatieve werkomgeving, een fijn team en werkplek in een open cultuur gericht op samenwerken, leren én plezier maken! Bij Vanbeek maken wij samen het verschil!

Waarom Vanbeek?

Vanbeek biedt een prettige, kennisrijke en informele werkomgeving. Bij Vanbeek werk je met het hele bedrijf: bureaubeheer, monitoring services, software development, verkoop en je teamgenoten van consultancy, gezemenlijk aan een hoogwaardige dienstverlening op het gebied van integraal energiemanagement. Samen werken wij met hart voor de zaak aan de duurzame ambities van onze klanten. Naast hard werken is gezelligheid minstens zo belangrijk. Ons mooie kantoor is gevestigd in een monumentaal pand in het hart van Arnhem op steenworpafstand van Arnhem Centraal en is in 2019 geheel verduurzaamd. Kortom; een mooie en fijne werkplek.

Solliciteer direct!

Je kan je sollicitatie indienen via het onderstaande formulier of je kan je sollicitatie per mail sturen naar marielle.van.dijk@vanbeek.com. Na ontvangst van je gegevens nemen wij spoedig contact met je op.

Neem contact op voor meer informatie of een kennismaking: