Dienstverlener

Financieel energiebeheer

Grip hebben op financieel energiebeheer zorgt ervoor dat er niet teveel energiekosten betaald worden. Nog te vaak zien wij bij zowel onze grote als onze kleine kanten dat het financiële deel van energiebeheer onvoldoende onder controle is en dat daardoor onnodig (te) veel betaald wordt.

De financiële kant van energiebeheer kent vele onderwerpen:

 • budgettering
 • facturatie (& controle)
 • interne- en externe doorbelasting
 • realisatie
 • inkoop
 • kWmax
 • energiebelasting
 • subsidies.

Grip hebben op financieel energiebeheer zorgt ervoor dat er niet teveel energiekosten betaald worden.

Onnodig hoge kosten

Te vaak zien wij bij zowel onze grote als onze kleine kanten dat een deel van bovenstaande onderwerpen onvoldoende onder controle is (er is geen grip) en dat hier onnodig veel betaald wordt. De praktijk wijst uit dat financieel energiebeheer bij veel organisaties voor verbetering vatbaar is, doordat controllers en inkopers vaak onvoldoende inzicht hebben in de karakteristieken van energiebeheer.

Top drie 'geen grip op financieel energiebeheer' bij onze klanten:

 1. Binnen enkele industriële klanten zijn de aansluitingen voor de energiebelasting niet geclusterd, waardoor er onnodig veel energiebelasting wordt betaald.
 2. De kWmax controle wordt niet geregeld uitgevoerd, waardoor er continue te hoge aansluitkosten met de netbeheerder worden afgerekend.
 3. Naarmate het energieverbruik en de gebruikersprofielen beter bekend zijn, weet de energieleverancier beter wat de klant vraagt; kan de leverancier ook aan de klant een scherper energieprijs aanbieden.

Financieel beheer van energie is onlosmakelijk verbonden met energiemonitoring. Het transparant vastleggen van de data, gecombineerd met de inzichten van de onderlegde adviseur helpen hierbij.

Meer weten over onze dienstverlening op gebied van financieel energiebeheer?

De komende periode zullen wij meer kennis op onze website delen over dit onderwerp. Wilt u direct meer weten hierover, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Integraal energiemanagement

Realiseer effectief energiemanagement door een integrale aanpak

Bekijk onze visie op integraal energiemanagement

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.