ErbisOne de Benchmark - Ga Van Data naar Duurzaam

Uitgelicht! ErbisOne: Benchmark de energieprestaties van uw gebouwen

In de serie Uitgelicht! maakt u kennis met ErbisOne. Elke twee weken leert u meer over de handige en mooie oplossingen van dit innovatieve platform. En belangrijker; hoe u hier als eindgebruiker uw voordeel mee kunt doen! Ontdek hoe ErbisOne bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie. Ga mee van Data naar Duurzaam!

dinsdag 17 november 2020 - Ron Hendriks

ErbisOne is het krachtige platform dat data van uw gebouwen transformeert in betrouwbare informatie waarmee organisaties de juiste stappen gaan nemen voor een succesvolle energietransitie. Veel bekende organisaties uit onder meer retail, onderwijs, zorg, overheid en industrie werken al langere tijd met dit platform.

In de serie Uitgelicht! maakt u kennis met ErbisOne. Elke twee weken leert u meer over de handige en mooie oplossingen van dit innovatieve platform. En belangrijker; hoe u hier als eindgebruiker uw voordeel mee kunt doen! Ontdek hoe ErbisOne bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie. Ga mee van Data naar Duurzaam!

ErbisOne Van Data Naar Duurzaam

ErbisOne Benchmark

ErbisOne gebruikers maken kosteloos gebruik van de Benchmark. Zodra uw organisatie de data van uw gebouwen en/of gebouwdelen in ErbisOne heeft ingelezen, kunt u aan de slag met de Benchmark. Met deze functionaliteit heeft u in één overzicht de energieprestaties van uw gebouwen en gebouwdelen in beeld en kunt u een vergelijkend onderzoek uitvoeren waarbij u de prestaties van gebouwen en gebouwdelen op eenduidige wijze met elkaar kunt vergelijken.

Waarom is benchmarken zinvol?

Voor organisaties met meerdere gebouwen, of met alleen één groot gebouw met verschillende afdelingen en waar uiteenlopende processen plaatsvinden, is het interessant om de energieprestaties van de verschillende gebouwen of gebouwdelen met elkaar te kunnen vergelijken door middel van een benchmark. Met een benchmark krijgt uw organisatie direct inzicht in de best én slechts presterende gebouwen of gebouwdelen. U ziet welke gebouwen of gebouwdelen energetisch goed presteren en welke onderdelen wellicht verder geoptimaliseerd moeten worden. In sommige gebouwen is ‘een slechte energieprestatie’ goed verklaarbaar, maar in veel gevallen roept de slechte prestatie vragen op. Door dit vervolgens nader te onderzoeken, wordt het zichtbaar welke gebouwen of gebouwdelen extra aandacht nodig hebben. Door ook de goed presterende gebouwen nader te analyseren, worden succesfactoren vastgesteld. Met deze kennis kan de organisatie de energieprestaties van andere gebouwen verbeteren.

Ontdek De Benchmark van ErbisOne - Van Data naar Duurzaam

Hoe werkt ErbisOne Benchmark?

ErbisOne is gemaakt door ervaren ontwikkelaars met zeer uitgebreide kennis van monitoring en energiemanagement. Dit zie je duidelijk terug in het platform. De Benchmark is, net als alle andere ErbisOne oplossingen, flexibel en gebruiksvriendelijk. Op eenvoudige wijze maakt u een benchmark op basis van gegevens die relevant zijn voor uw organisatie.

Kies de energiestromen die aanwezig zijn in uw gebouwen
Met de Benchmark worden uw gebouwen met elkaar vergeleken op basis van de aanwezige energiestromen (zoals elektriciteit, gas, water, warmte et cetera). Op eenvoudige wijze selecteert u deze energiestromen in de ErbisOne Portal. Selecteer daarna de periode waarin de vergelijking moet plaatsvinden. Vervolgens maakt u een keuze tussen ‘een vergelijking van de totalen’ of ‘een vergelijking afgezet tegen het oppervlakte van de gebouwen’. Waarbij u met laatstgenoemde keuze, een extra nauwkeurige vergelijking maakt.

Vergelijking met verbruiken van het voorgaande jaar
Naast een vergelijking per energiestroom, geeft de Benchmark ook de mogelijkheid tot één totaaloverzicht (zie onderstaand). Daarmee heeft u niet alleen inzicht in álle energiestromen per gebouw, maar wordt ook de vergelijking gemaakt met de verbruiken van het voorgaande jaar. Zo heeft u inzicht in de energieprestaties van het huidige jaar én inzicht in de gebouwen met de minste en meeste progressie.

Ontdek De Benchmark van ErbisOne - Van Data naar Duurzaam

Meer over ErbisOne?

Wilt u meer informatie over ErbisOne? Ga dan naar ErbisOne.com. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op via info@erbisone.com of bel +31 26 312 70 00 en maak een afspraak. 

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.