Actueel en publicaties Blogs Label C verplichting voor kantoren

Label C verplichting kantoren in 2023

Kennisblog
11 oktober 2022
Label C Verplicht Voor Kantoren

Vanaf 1-1-2023 mogen in Nederland kantoren met een energielabel slechter dan C (D t/m G) niet meer gebruikt worden. Deze verplichting is opgenomen in het Bouwbesluit 2012.

De verplichting geldt niet voor kantoren <100 m2, monumenten en kantoren die minder dan 2 jaar worden gebruikt. Als er meerdere maatregelen nodig zijn om label C te behalen, hoeven alleen de maatregelen met een terugverdientijd van 10 jaar of minder uitgevoerd te worden.

Kantoren met een label D, E of F kunnen meestal zonder bouwkundige ingrepen aangepast worden om energielabel C te halen. Aanpassingen aan installaties (bijv. verlichting) zijn vaak al voldoende. Bij kantoren die nu label G hebben, zijn wel maatregelen als glas- of dakisolatie nodig.

Gemeentes en Omgevingsdiensten hebben inmiddels eigenaren van kantoren hierover aangeschreven. Ook bereiden zij de handhaving voor. Op zich is dat al een reden om na te gaan of uw kantoor voldoet aan deze verplichting en zo nodig maatregelen te nemen. Maar zeker zo belangrijk is de mogelijkheid om uw kantoorpand te verduurzamen en daarmee ook uw energiekosten omlaag te brengen!

Hulp nodig? Wacht niet te lang meer!

Indien gewenst kan Vanbeek het energielabel van jullie kantoorpand opstellen. Mocht dat slechter zijn dan label C, dan wordt met een maatwerkadvies inzichtelijk gemaakt hoe tegen de laagste kosten het label verbeterd kan worden tot C en eventueel A.

Meer weten over het opstellen van energielabel C? Maak een vrijblijvende afspraak met: