Actueel en publicaties Nieuws Kerstdonatie 2023: Stichting ALS

Kerstdonatie 2023: Stichting ALS

Nieuws
15 december 2023
Kerstdonatie 2023 Willem

Elk jaar wordt er middels een loting bepaald wat de bestemming is van de Vanbeek kerstdonatie. Medewerkers kunnen hiervoor een goed doel voordragen. Dit jaar heeft de inzending van onze collega Willem Lendering gewonnen.

Willem Lendering: Stichting ALS   

Willem heeft de Stichting ALS via 3FM Serious Request 2023 voorgedragen als goed doel. Reden hiervoor is dat Willem zelf een zeer bekende heeft meegemaakt die leed aan de spierziekte ALS. “Het is verschrikkelijk en hartverscheurend om te zien hoe een zeer sportief persoon langzaamaan in een rolstoel beland en op het einde moet praten middels een computer”. “Naast deze bijdrage aan het Glazen Huis in Nijmegen, hebben wij ook bij onze voetbalvereniging geld ingezameld om een donatie te doen aan Stichting ALS. Wij hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het wetenschappelijke onderzoek dat hiervoor benodigd is”, aldus Willem.

Wat is ALS?

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500.

Stichting ALS

Stichting ALS Nederland werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Ook zolang de oplossing nog niet gevonden is, financiert Stichting ALS ook projecten en hulpmiddelen die de kwaliteit  van leven voor patiënten en hun naasten verbeteren. De gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3-5 jaar maar.

Van 17 tot 24 december 2023 komt 3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS. Doneren kan via: Website 3FM Serious Request of via de Stichting ALS

*Onze kerstdonatie is op 13 december overmaakt naar Stichting ALS.

Meer weten? Neem contact op met Willem: