Actueel en publicaties Nieuws Update DUMAVA en vervolgstappen

Update DUMAVA-subsidie en vervolgstappen

Nieuws
11 oktober 2022
Update Dumava En Vervolgstappen

Het budget van €150 miljoen van de DUMAVA-subsidie was op 3 oktober, de eerste dag van de openstelling, alweer uitgeput. Er zijn meer aanvragen geweest dan dat er geld beschikbaar was.

Grote drive om te verduurzamen in zorg en onderwijs
De overschrijding laat zien dat er in de sectoren van de Zorg (Cure & Care) en  van Onderwijs (HO / MBO / VO / PO) een grote drive is om te verduurzamen. Het laat ook zien dat er vooral vanuit de sector een grote bereidheid is tot investeren in verduurzaming. Er moet immers 500 miljoen Euro door de instellingen zelf worden geïnvesteerd om in aanmerking te komen voor de 150 miljoen Euro subsidie.

Ook vanuit Vanbeek hebben wij de afgelopen maanden bij onze klanten gezien dat er een grote bereidheid is om hier stappen in te zetten. We hebben bij deze klanten meegerekend aan de onderbouwing van ruim € 60 miljoen aan investeringen en aan een kleine € 20 miljoen aan subsidieaanvragen. Nu hopen we er uiteraard op dat alle aanvragen worden gehonoreerd.

Tweede openstelling subsidie mogelijk vervroegd
De populariteit van de subsidie wordt gelukkig ook door RVO herkend. Zij hebben dit signaal ook doorgegeven en geven op hun website aan dat zij gaan proberen om de tweede openstelling (1 jan 2024) naar voren te gaan halen.

Bereid je voor met een CO2-routekaart! 
Graag blijven we vanuit onze expertise met jullie meedenken. Volgens ons is het maken van een CO2-routekaart een goede aanpak om een specifiek plan te maken voor je organisatie. Hiermee kunnen op de passende momenten ook de juiste keuzes kunnen worden gemaakt. Vanuit de routekaart is het immers een kleine stap naar de aanvraag van de tweede openstelling van de DUMAVA. 

Meer weten? Wij helpen je graag op weg! Maak een vrijblijvende afspraak met: