"Met een energieregistratie- en bewakingssysteem kunt op eenvoudige wijze zien wat uw energiegebruik is, hoe dat over de dag verloopt en hoe u door slimmere instellingen energie kunt besparen. Het goed instellen en inregelen van de klimaatinstallatie  voorkomt energieverspilling. Met een EBS kunt u een (jaar)rapportage van het  functioneren van uw installaties maken". (bron RVO.nl)

Wat is een EBS?

Een EBS is een onderdeel van een Energie Management Systeem (EMS). Een EBS is software waarmee het energieverbruik van een gebouw wordt geregistreerd en geanalyseerd. De omvang van dit systeem is afhankelijk van het energiegebruik en het vloeroppervlakte. Het kan variëren van een systeem met alleen slimme meters tot een systeem met gekoppeld aan een gebouwbeheersysteem (GBS).

Waarom een EBS?

Een EBS vergroot het inzicht in de mogelijkheden voor verbeterde afstelling van installaties in gebouwen. Uit onderzoek is gebleken dat bij ruim 70% van de gebouwen de klimaatsystemen niet goed zijn afgesteld. Bij betere afstelling van klimaatinstallaties is een aanzienlijk besparingspotentieel mogelijk.

Voor wie is EBS van toepassing?

De volgende sectoren (bedrijfstakken) vallen onder de verplichte EBS maatregel:

ebs 2018 verplicht

Wat betekent dit voor u?

Behoort uw organisatie tot één van deze sectoren (of bedrijfstakken) dan dient u vanaf 1 januari 2018 een EBS toe te passen Als u niet beschikt over een vorm van EBS of een EMS dan is het goed om een inventarisatie te doen van de mogelijkheden. Van Beek kan u hierin adviseren. 

Nieuw! de EBS tool

Bedrijven die zeker willen weten dat zij voldoen aan de wet- en regelgeving, kunnen direct aan de slag met de EBS tool. De EBS tool is de snelste manier waarmee u voldoet aan de gestelde eisen. De tool is gemaakt voor bedrijven die bezig gaan met verduurzamen en de CO2 footprint willen verkleinen. Ga direct naar de EBS tool bestelpagina.

Wij delen onze kennis met u! Kennisblogs, nieuwsbrief, inloopochtenden, EBS workshop, EMS magazine ...

Van Beek blijft de markt informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de wet- en regelgeving. Dat doen wij via onze nieuwsbrief en middels nieuwsberichten en kennisblogs. Of kom naar één van onze inloopochtenden (elke tweede dinsdag van de maand). Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een Van Beek consultant voor een persoonlijk advies voor uw organisatie. Wij helpen u graag bij het maken van een verantwoorde keuze.

Voor inspiratie en extra informatie over het inzetten van EMS en EBS kunt u ons EMS magazine lezen. Dit magazine staat vol praktijkvoorbeelden, informatie over de wettelijk verplichte maatregelen, tips voor een goed EMS en veel meer. U kunt dit gratis magazine hier aanvragen.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.