Rijkskantoor Roermond testomgeving PGT 3.0 van het RVB

Monitoring Nieuwe Technologieën RVB

RVB toetst inzetbaarheid innovatieve gebouwtechnologieën voor gebruikscomfort en duurzaamheid met ErbisOne

donderdag 30 april 2020

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) onderzoekt met het Programma Groene Technologieën 3.0 innovatieve technologieën in de rijkshuisvesting die het werkcomfort verhogen en het energiegebruik verminderen. Deze onderzoeken zijn nodig omdat (ook) het Rijk te maken heeft met een grote verduurzamingsopgave van haar grote vastgoed voorraad in de energietransitie en op het gebied van circulaire bouw. In een aantal testomgevingen worden innovaties getoetst. Het rijkskantoor van Rijkswaterstaat en het RVO in Roermond is één van de testomgevingen.

Monitoring met ErbisOne

Integraal energiemanagement specialist Van Beek heeft in 2018 de aanbesteding gewonnen voor het monitoren van deze nieuwe technologien voor alle testomgevingen van RVB. Met ErbisOne, het nieuwe energiemanagement dataplatform, wordt alle data gemonitord en wordt voor meerdere jaren getoetst. Onze experts beoordelen vervolgens het functioneren van de innovatieve toepassingen. Zo wordt gekeken of een nieuwe technologie straks succesvol kan worden toegepast in al het vastgoed van het RVB. Momenteel werken we aan de nulmeting van dit gebouw.

Focus op gebruikscomfort en duurzaamheid

Veel gebouwsystemen worden steeds digitaler en slimmer en produceren daardoor steeds meer data. Door deze enorme hoeveelheid data kunnen gebouwen slimmer functioneren. Zo kan een medewerker worden begeleid naar een vrije werkplek en kan een gedeelte van een kantoor worden afgesloten wanneer deze niet gebruikt wordt. Dit zorgt voor minder energiegebruik bij een hogere comfortbeleving. Doordat ErbisOne geschikt is om enorme hoeveelheden data uit oneindig veel systemen te kunnen verwerken tot informatie, maakt dit een passende opdracht voor Van Beek. Slim monitoren met focus op gebruikscomfort en duurzaamheid.

Video testomgeving rijkskantoor Roermond

Bekijk hieronder de interessante video van het RVB over de testomgeving in het Rijkskantoor in Roermond en ontdek meer.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf.nl

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.