EED energie-audit 2020. De volgende ronde is in 2024. Van Beek consultants bieden expertise en hulp.

EED Energie-audit

Sinds medio 2015 verplicht de Nederlandse Overheid circa 6000 grotere organisaties tot het (laten) uitvoeren van structureel onderzoek naar energiebesparing. Dit onderzoek wordt gedaan door middel van een EED Energie-audit en komt voort uit de tijdelijke regeling de European Energy Directive 2012/27//EU, of kortweg EED genoemd.

Wat is een EED Energie-audit?

De EED Energie-audit is een wettelijke verplichting voor organisaties met meer dan 250 werknemers of een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen én een jaarlijks balanstotaal van meer dan € 43 miljoen.

De audit dient iedere 4 jaar uitgevoerd te worden voor de gehele organisatie (voor gebouw(-en) én concern). In 2020 was de vorige EED auditronde en de volgende moet in 2024 worden uitgevoerd. De EED rapportage kan worden gezien als een nulmeting van het energieverbruik.

Een EED rapportage bevat (minstens) de volgende onderdelen: een beschrijving van de relevante energiegebruikers, de factoren die het energieverbruik beïnvloeden en mogelijke kosteneffectieve maatregelen; een energiebalans van bestaande energiestromen (incl. vervoer) en een overzicht van haalbare maatregelen voor de komende 4 jaar.

EED energie-audit 2020. De volgende ronde is in 2024. Van Beek consultants bieden expertise en hulp.

Tip! Zo blijft u de wetgeving een stap voor

Om te voorkomen dat uw organisatie na 4 jaar vanaf nul moet beginnen met de audit, kan u er nu al voor kiezen om actief maatregelenmanagement toe te passen. Hiermee heeft u inzicht in de maatregelen die reeds genomen zijn, die nog genomen moeten worden en weet u wanneer de maatregelen staan ingepland. Zo heeft u altijd de controle over de erkende maatregelen en zorgt u ervoor dat de uitvoering van de EED Energie-audit in 2024 een stuk eenvoudiger wordt. Met deze aanpak blijft u de wetgeving altijd een stap voor.

  • Voldoe aan de huidige wetgeving

  • Inzicht

    Inzicht in energiebesparende maatregelen

  • Bespaar op energiekosten

    Verlaag uw energiekosten

  • Reduceer uw CO2 uitstoot

De EED Energie-audit: Onze aanpak

Is uw organisatie wettelijk verplicht om de EED Energie-audit uit te voeren en u heeft hierbij hulp nodig? Neem dan zeker contact op met Van Beek. Onze consultants beschikken namelijk over alle actuele kennis en zijn ervaren in het uitvoeren van deze audit. Zij hanteren een vast stappenplan (zie afbeelding hieronder) dat al bij veel organisaties uit diverse branches en sectoren met succes is toegepast. Lees de blog 'De EED Energie-audit: de aanpak van Van Beek' en ondek meer over het stappenplan en onze aanpak.

stappenplan EED Energie-audit Van Beek integraal energiemanagement

Hulp nodig bij de uitvoering van uw EED Energie-audit?

Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden voor uw organisatie en helpen wij u op een zo efficiënt mogelijke wijze bij het uitvoeren van de EED. Zo voldoet ook uw organisatie aan de huidige wetgeving. Maak direct een afspraak via 026 312 7000 of  info@vanbeek.com.

Inspiratie

Klantverhaal hoe transportbedrijf omgaat met energiebesparing, CO2 reductie en duurzaamheid

HSF Logistics Winterswijk

Hoe een transportbedrijf werkt aan energiebesparing en duurzaamheid. EED Energie-audit bevestigt dat zij goed bezig zijn. 

Lees het hele verhaal
EED Energie-audit parkeergarages gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam

Met een EED Energie-audit heeft de organisatie direct een goede aanzet voor een roadmap naar de gestelde duurzame ambities.

Lees het volledige verhaal

Meer referenties

Van Beek heeft organisaties uit diverse sectoren geholpen bij de uitvoering van de EED Energie-audit. Hieronder een greep uit onze referenties:    
Referenties EED energie audit

Ontdek meer!

Van Beek helpt organisaties bij het voldoen aan diverse energiebesparingsverplichtingen, waaronder de EED Energie-audit, de informatieplicht en het opstellen van een routekaart verduurzaming vastgoed. Wij nodigen u uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat u kunt ontdekken wat Van Beek voor uw organisatie zou kunnen doen? U kunt een afspraak maken via 026 312 7000 of  info@vanbeek.com

HET INTEGRAAL ENERGIEMANAGEMENT MAGAZINE

Integraal energiemanagement is dé aanpak voor een succesvolle energietransitie! Lees in dit magazine waarom en laat u inspireren door aansprekende praktijkvoorbeelden van deze aanpak.

VRAAG AAN

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.