Routekaart verduurzaming vastgoed - uw plan om in 2030 te voldoen aan de Klimaatwet

CO₂-Routekaart

Uw plan om in 2030 aan de Klimaatwet te voldoen.

Sinds 2019 is de Klimaatwet in Nederland van kracht. Binnen de Klimaatwet is geregeld dat Nederland in zijn geheel in 2030 49% CO2 moet hebben bespaard ten opzichte van 1990. Ook is geregeld dat Nederland in 2050 95% van zijn CO2 uitstoot moeten hebben gerealiseerd.

uw plan richting co2 neutraal

Voor de verschillende sectoren geldt een andere aanpak om dit te realiseren. Voor de zorg en voor het onderwijs hebben de branches/sectoren afgesproken dat zij geen wetgeving willen om dit te realiseren, maar zelf met instrumenten komen om deze besparing te realiseren.

Portefeuilleroutekaart

De sectoren vragen van elk van de instellingen afzonderlijk dat zij een routekaart opstellen die leidt tot 50% CO2-reductie in 2030. Het wordt een portefeuilleroutekaart omdat deze over de gehele gebouwde omgeving van de zorginstelling of ziekenhuis gaat.

Sectorale Routekaart Verduurzaming Zorgvastgoed 

Ook heeft de zorgsector zelf een instrument opgesteld om de routekaart te maken. De routekaarten van de gehele zorgsector, voor care en cure, worden vervolgens door de brancheorganisaties uitgerold tot een sectorale routekaarthet plan van de gehele zorgsector om aan de Klimaatwet te gaan voldoen.

Routekaart Onderwijs

Voor het Onderwijs geldt een soortgelijke aanpak; alleen daar is nog geen gecoördineerde, voorgeschreven format beschikbaar.

Hulp nodig?

Graag gaat Van Beek met u in gesprek over de mogelijkheden om ook uw organisatie te ondersteunen of te ontzorgen bij het maken van de gevraagde routekaarten voor verduurzaming van uw vastgoed. Maak een vrijblijvende afspraak met ons via 026 312 70 00 of info@vanbeek.com.

Gerelateerde producten

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wanneer u doorgaat, accepteert u alle cookies van deze website. Meer informatie.